Latvijā

Anulēta Nila Ušakova deputāta imunitāte

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasНил Ушаков в Европаламенте
Нил Ушаков в Европаламенте - Sputnik Latvija, 1920, 11.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāti balsojumā atbalstīja lēmumu par bijušā Rīgas mēra, EP deputāta Nila Ušakova deputāta imunitātes anulēšanu.
RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Eiropas Parlamentā notika balsojums par lēmumu anulēt Latvijas pārstāvja, bijušā Rīgas mēra Nila Ušakova deputāta imunitāti.
Deputāta imunitāte Ušakovam atņemta, taču EP deputāta pilnvaras viņš saglabājis, jo tās piešķīrusi Latvijas valdība un nekāda cita struktūra tās atņemt nevar.
EP deputāts Nils Ušakovs - Sputnik Latvija, 1920, 08.11.2021
Latvijā
Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas nolēmuši nodot Ušakovu
Tagad Latvijas prokuratūra varēs sākt politiķa kriminālvajāšanu sakarā ar videonovērošanas iekārtu, kas atrasta viņa kabinetā kukuļošanas lietas izmeklēšanas ietvaros.
Iepriekš Ušakovs informēja, ka pats balsos par savas imunitātes anulēšanu.
Viņš atklāja, ka izsūtījis vēstuli saviem kolēģiem Eiropas Parlamentā, kurā paskaidroja, par ko viņu apsūdz – krimināllietu plānots ierosināt sakarā ar speciālu slepenu operāciju vajadzībām modificētu iekārtu apgrozījuma aizlieguma pārkāpšanu.
Politiķis atgādināja, ka Latvija ir vienīgā ES dalībvalsts, kurā tamlīdzīgas iekārtas glabāšana tiek uzskatīta par kriminālnoziegumu.
Pie tam Ušakovs atzīmēja, ka līdz ar saviem kolēģiem no Juridiskās komitejas tic Latvijas tiesu sistēmai un gribētu izmantot iespēju paust pateicību Juridiskajai komitejai, kā arī tās priekšsēdētājam Adriānam Vaskesam Lazaram un ziņotājam Andžejam Halickim par viņu profesionālo un objektīvo pieeju.
Конгресс партии Согласие. Нил Ушаков - Sputnik Latvija, 1920, 27.10.2020
Latvijas prokuratūra lūdz Eiropas Parlamentu atcelt Ušakova deputāta imunitāti
"Ne mazākajā mērā nešaubos par vispārējo iznākumu, un imunitātes anulēšanai vajadzētu paātrināt procesu, kas ilgst jau kopš 2019. gada jūnija," Ušakovs apliecināja savā publikācijā Facebook.
Iepriekš Ušakovs, komentējot lietu ap "stratēģiskas nozīmes iekārtu", atzīmēja, ka runa ir par paštaisītu kartona albumu, kurā bija ielīmēta kamera un mikrofons. Pēc politiķa vārdiem, "darinājumu no jauno elektronikas mīļotāju pulciņa sērijas" viņam, domājams, uzdāvināja kā suvenīru.
Ziņu lente
0