Latvijā

Vismaz astoņas stundas nedēļā: RAKUS ārsti sauc pēc palīdzības

CC BY-SA 3.0 / mikroskops / Gaiļezers(cropped image)Рижская Восточная клиническая университетская больница
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slimnieku stacionārā ar katru dienu kļūst aizvien vairāk un ārstiem trūkst papildspēku.
RĪGA, 10. novembris — Sputnik.Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) mediķi vērsās pie kolēģiem ar palīgā saucienu.
Urologs Juris Jansons, ārsta palīdze Egita Žilinska, anestezioloģe - reanimatoloģe Natālija Jarocka - Jemeļjanova, rezidents Artūrs Šilovs, anestezioloģe - reanimatoloģe Agnese Ozoliņa ierakstīja video, kurā lūdz savus kolēģus palīdzēt ar pacientu aprūpi.
"Atceries? Mēs svinīgi solījām kalpot cilvēcei un visaugstākajā cieņā turēt cilvēka dzīvību? Šobrīd mēs – tavi studiju biedri, kolēģi un draugi – esam frontes pirmajās līnijās. Slimnieku ar katru dienu kļūst aizvien vairāk. Mums trūkst papildspēku. Lūdzam, nāc palīgā. Citādi mēs nenosargāsim visdārgāko - dzīvību. Ja tev ir vismaz astoņas stundas nedēļā, kuras vari veltīt, ļoti gaidām tevi," aicina ārsti.
Pieteikties var, aizpildot anketu arka.vide.gov.lv.
Медсестра идет по коридору в больнице - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Baltijā
Igaunijā publicēta instrukcija pacientu šķirošanai
Novembra sākumā Austrumu slimnīca sagatavoja 500 gultasvietas Covid-19 pacientiem, kas ir trešdaļa no valsts līdzšinējās jaudas. Tāpat bija pieņemts lēmums iedarbināt mobilo morgu, jo slimnīcas morgs ir pārpildīts. Tolaik RAKUS pataloģijas centra vadītājs Valdis Miķelsons atklāja, ka dažos gadījumos visa aizgājēja ģimene slimo ar Covid-19 un nav kam apglabāt mirušos un tas rada problēmas ar mirstīgo atlieku glabāšanu.
Pagājušajā nedēļā Veselības ministrs Daniels Pavļuts ziņoja, ka vairāk nekā 500 mediķu atsaukušies uz Veselības ministrijas aicinājumu pieteikties darbam slimnīcās ar Covid-19 pacientiem. Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā darbu Covid-19 pacientu nodaļā uzsākuši 30 brīvprātīgie no Latvijas Samariešu apvienības. Trīs Rīgas slimnīcās strādā karavīri un zemessargi.
Ziņu lente
0