Pasaulē

Vai būs beigas Covid-19 pandēmijai? PVO ir atbilde uz šo jautājumu

© Sputnik / Александр Астафьев / Pāriet pie mediju bankasHanss Klūge
Hanss Klūge - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau dažus gadus visa pasaule gaida, kad beigsies Covid-19 pandēmija un tiks atcelti ar to saistīti ierobežojumi, kas traucē mums dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Ko par to domā PVO?
RĪGA, 10. novembris - Sputnik. Kad beigsies Covid-19 pandēmija un no kā tas atkarīgs? Uz šo jautājumu atbildēja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas Reģionālā biroja vadītājs Hanss Klūge, vēsta RIA Novosti.
Klūge paziņoja, ka pandēmija beigsies tad, kad vairs nebūs pārslogotas dažādu valstu veselības aprūpes sistēmas, samazināsies hospitalizācijas un nāves gadījumu skaits no Covid-19, kā arī būs iespējams pilnā apjomā nodrošināt citus ārstnieciskos pakalpojumus.
Указатель направления в пункт приема анализов на COVID-19 и вакцинацию в Латвийском центре инфектологии - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2021
Latvijā
Petīcija par Covid-sertifikāta piešķiršanu pēc antivielu konstatēšanas iesniegta Saeimā
Turklāt viņš atzīmēja, ka pat šādos apstākļos pandēmija nebeigsies, bet pārvērtīsies par endēmiju.
Atgādinām, ka endēmija ir infekcijas slimība, kas sastopama tikai kādā noteiktā ģeogrāfiskā apgabalā, bet pandēmija ir epidēmija, kas skar plašas ģeogrāfiskas teritorijas vai kontinentus.
Klūge tāpat uzsvēra, ka galvenie iemesli tam, kāpēc Covid-19 pandēmija joprojām nav beigusies, ir nepietiekāma vakcinācija dažās valstīs, kā arī neattaisnota ierobežojošo pasākumu mazināšana.
"Man ir tāda sajūta, it kā visi jau būtu aizmirsuši, kas vispār noticis. Pirms gada ir apstājusies visa pasaules ekonomika," atgādināja Klūge.
Медсестра идет по коридору в больнице - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Baltijā
Igaunijā publicēta instrukcija pacientu šķirošanai
Iepriekš Pasaules Veselības organizācijas Eiropas Reģionālā biroja vadītājs apgalvoja, ka, ja Eiropas iedzīvotāji nesāks aktīvi vakcinēties un ievērot epidemioloģiskās drošības pasākumus, tad Covid-19 pandēmija Eiropā līdz nākamā gada februārim var aiznest vēl pusmiljonu dzīvību.
Turklāt viņš prognozēja, ka 43 reģiona valstis saskarsies ar spēcīgu stresu, ņemot vērā gultasvietu trūkumu slimnīcās.
Ziņu lente
0