Pasaulē

Krievijas Ārlietu ministrija atbildēja uz Polijas apsūdzībām par migrācijas krīzi

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasСитуация на белорусско-польской границе
Ситуация на белорусско-польской границе - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Varšavas apsūdzības jau iet pāri visām robežām, norāda Marija Zaharova.
RĪGA, 10. novembris - Sputnik.Varšavas un Polijas prezidenta Andžeja Dūdas pārmetumi Krievijai par migrācijas krīzi uz robežas ar Baltkrieviju jau iet pāri visām robežām, paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, raksta RIA Novosti.
Iepriekš Polijas prezidents Andžejs Duda preses konferencē Bratislavā paziņoja par bezprecedenta lielmēroga hibrīduzbrukumu Polijas pierobežā no Baltkrievijas puses.
"Tas, protams, ir gana dīvaini, ko mēs dzirdam no Varšavas. Tas, godīgi sakot, jau iet pāri visām pieklājības un veselā saprāta robežām. Es runāju gan par apsūdzībām mūsu valsts adresē, gan par situācijas novērtēšanu kopumā... Nu nedrīkst taču tik atklāti melot," paudusi viņa "Solovjov Live" ēterā.
Pirmdien Baltkrievijas Valsts robežsardzes komiteja paziņoja, ka liels skaits migrantu (pārsvarā no Tuvo Austrumu un Āfrikas valstīm) devies Polijas robežas virzienā. Vakar tika ziņots, ka situācija ar bēgļiem uz robežas ar Poliju paliek ļoti saspringta: tur atrodas vairāk nekā 2 000 bēgļu, tostarp ļoti daudz sieviešu un bērnu. Poļu robežsargi liek migrantiem doties atpakaļ un neļauj šķērsot robežu.
Pēdējā laikā Lietuva, Latvija un Polija informē par aizturēto nelegālo migrantu skaita pieaugumu pie Baltkrievijas robežas. Polijas prezidents ieviesis ārkārtējā stāvokļa režīmu teritorijās, kas robežojas ar Baltkrieviju, robežu apsardzē iesaistīta armija un policija.
Baltijas valstis arī ieviesušas ārkārtējās situācijas režīmu pierobežas zonā un piešķīrušas robežsargiem pilnvaras izraidīt migrantus uz Baltkrieviju.
Самолет Boeing 737 авиакомпании Turkish Airlines взлетает из аэропорта Рига - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2021
Politika
ES izskatīs sankcijas pret dažām lidsabiedrībām
Lietuvas un Polijas varasiestādes būvē dzeloņstiepļu žogu uz robežas ar Baltkrieviju un stāsta par tūkstošiem aizturētu pārbēdzēju.
Baltkrievijas robežsardzes komiteja vēstīja par vairākiem migrantu vardarbīgas padzīšanas gadījumiem no ES teritorijas.
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko atzīmēja, ka Minska vairs necentīsies apturēt nelegālo migrantu plūsmu uz ES valstīm – rietumvalstu sankciju dēļ šiem nolūkiem nav "ne naudas, ne spēku".
Ziņu lente
0