Latvijā

Vanaga: ļaujiet izglītības nozarei elpot brīvāk

© Sputnik / Сергей Красноухов / Pāriet pie mediju bankasШкольники младших классов в защитных масках
Школьники младших классов в защитных масках - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības nozarē vakcinācijas pret Covid-19 aptvere ir diezgan liela, tāpēc skolotājiem būtu jāļauj strādāt pēc iespējas līdzīgākos apstākļos kā pirms pandēmijas, uzskata arodbiedrības vadītāja.
RĪGA, 9. novembris — Sputnik.Izglītības nozare jāpārtrauc pārslogot ar nemitīgām izmaiņām, sacīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma".
Viņa uzsvēra, ka izglītības nozarē vakcinācijas pret Covid-19 aptvere ir diezgan liela, tāpēc būtu jāļauj „elpot brīvāk” un strādāt pēc iespējas līdzīgākos apstākļos kā pirms pandēmijas.
Vakcīna Moderna - Sputnik Latvija, 1920, 08.11.2021
Latvijā
Kovida likums Latvijā: centieni piespiest vakcinēties ar bada draudiem
Vanaga atgādināja, ka LIZDA ir nosūtījusi valsts vadībai atklātu vēstuli, ar aicinājumu nepieļaut ārkārtas situāciju izglītības nozarē, jo pedagogi līdz ar jaunu pienākumu uzticēšanu tiem esot ļoti pārslogoti.
Vaicāta, vai pedagogi šajā mācību gadā saņems kādas piemaksas par darbu Covid-19 apstākļos, Vanaga atbildēja, ka šāds atbalsts ir nepieciešams, taču pagaidām pedagogi to nav saņēmuši. Tajā pašā laikā, pēc viņas vārdiem, piemaksas ir sagaidāmas, taču to plānotais apmērs arodbiedrību ne īpaši apmierina.
"Piemēram, pirmsskolas pedagogiem mums diemžēl būs jāizcīna vienreizēja piemaksa, ko sola tikai 20% apmērā, un tie būs tiešām daži desmiti par visu šo smago darbu ārkārtējās situācijas laikā," sacīja Vanaga.
Viņasprāt, piemaksas neatrisinās pedagogu izdegšanu un visas tās problēmas, ar kurām Covid-19 krīzes laikā ir nācies saskarties.
Палата интенсивной терапии с тяжелыми пациентами с COVID-19 в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 08.11.2021
Latvijā
Rēzeknes slimnīcas pneimonologs: mēs nespēsim izbeigt izolācijas režīmu
Plānots, ka no 15. novembra atsāksies klātienes mācības 4.-12. klašu un profesionālo skolu skolēniem, kā arī augstskolu studentiem. Kopš 1. novembra klātienē mācības atsāka 1.-3. klašu skolēni.
No 15. novembra izglītības nozarē strādājošie darbu klātienē varēs turpināt tikai ar derīgu sertifikātu. Kā informēja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, Latvijā vakcinējušies 93% skolotāju un augstskolu pasniedzēju.
Oktobra beigās Izglītības un zinātnes ministrija veica aptauju par to, cik pedagogu netiks vakcinēti līdz 15. novembrim, un gatavojas izbeigt darba attiecības. Vispārizglītojošajās skolās tādu bija 5%, bet pirmsskolas izglītības iestādēs – 6%.
Ziņu lente
0