Video

"Turpiniet vien": Rietumi un opozīcija paātrina Baltkrievijas un Krievijas integrāciju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazīstamais baltkrievu politiķis Oļegs Gaidukevičs uzskata, ka nesenā Sabiedrotās valsts Valsts padome pavērusi jaunu posmu Baltkrievijas un Krievijas attiecībās, bet Rietumu "partneru" un aizbēgušās baltkrievu opozīcijas soļi maksimāli paātrinājuši integrācijas procesu
Sabiedrotās valsts Augstākās valsts padomes sēdē parakstītie dokumenti un saskaņotie lēmumi paver jaunu posmu Baltkrievijas un Krievijas integrācijā, un "tas nav pārspīlējums nopietno darbu milzīgs speciālistu pulks paveicis mēnešiem ilgā darbā," atzīmēja Sputnik sarunbiedrs.
"Ceļu kartes nav nekāda lozungu pakotne, tie ir skaidri soļi, ko izstrādājušas valdības, speciālisti, konkrētas ceļa kartes konkrētos ekonomikas, politikas un ideoloģijas virzienos. Pirmo reizi esam nopietni ķērušies pie ideoloģijas – tā skar gan Sabiedrotās valsts mediju holdinga, gan Sabiedrotās valsts simbolikas izveidi," teica Gaidukevičs.
Īpašu uzmanību politiķis pievērsa faktam, ka abu valstu līderi saskaņojuši un drīz parakstīs Sabiedrotās valsts Militāro doktrīnu, "kas patiešām pieliek punktu visām spekulācijām par Baltkrievijas Republikas militāro politiku".
Bez tam par Baltkrievijas un Krievijas integrācijas paātrināšanos, pēc Gaidukeviča vārdiem, vajag pateikties Rietumu "partneriem", kuri ar savu sankciju un spiediena politiku veicinājuši valstu maksimālu tuvināšanos, turklāt savu artavu integrācijas paātrināšanā devusi arī no valsts aizbēgusī opozīcija, uzskata politiķis.
"Īpaši vēlos pateikties Polijai, Lietuvai un Eiropas Parlamentam. Malači, puiši, turpiniet vien tādā pašā garā, vēl vairāk skarbu izteikumu Baltkrievijai un Krievijai, jo jūs paātrinājāt integrāciju, jūs palīdzējāt mums ar sankcijām. Vēl pāris pakotnes ieviesiet – piekto, sesto septīto pret Baltkrieviju un Krieviju, un es jums apsolu, pat garantēju, ka mēs apstiprināsim vēl lielāku skaitu integrācijas programmu. Jūs jau esat nopelnījuši kompleksus S-400 uz robežām ar Poliju un Lietuvu, un droši vien arī ar Ukrainu. Vairāk izteikumu, vairāk sankciju, bet mēs atbildei stiprināsim integrāciju. Vēl pāris sankciju pakotnes, un pievienosies arī citas pēcpadomju valstis, ko esat nodevuši un piekrāpuši," konstatēja Gaidukevičs.
Programmas "Notikumu horizonts"noslēguma izlaidumu, kurā piedalās baltkrievu politiķis un parlamenta deputāts Oļegs Gaidukevičs, skatieties Sputnik Baltkrievija kanālā YouTube.
Ziņu lente
0