Baltijā

Latvijas iedzīvotāji iepērkas tirdzniecības centros Lietuvā

© Depositphotos / AfotoeuMaxima Marijampolē
Maxima Marijampolē  - Sputnik Latvija, 1920, 08.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tirdzniecības centros Latvijā neizdodas iekļūt – ieviesti ierobežojumi Covid-19 ierobežošanai, toties kaimiņu Lietuvā viss ir vaļā, un pārdevēji ļoti priecājas par pircējiem no Latvijas.
RĪGA, 8. novembris – Sputnik. Latvijas iedzīvotāji jau iemanījušies iepirkties pirms "komandanta stundas" degvielas uzpildes stacijās, toties apģērbus iegādājas kaimiņu Lietuvas tirdzniecības centros, vēsta Rus.tvnet.lv, atsaucoties uz raidījumu TV3 Ziņas.
Ierobežojumi Lietuvā nav tik stingri, tāpēc tirdzniecības centrus iespējams apmeklēt tur. Iespējams, vietējie epidemiologi nemaz nepriecājas par tādu kaimiņvalsts iedzīvotāju pieplūdumu, toties pārdevēji tirdzniecības centros – gluži otrādi.
Pārdevējas supermārketā Šauļos apstiprināja, ka pēdējā laikā patiešām ierodas liels skaits pircēju no Latvijas. Tas īpaši manāms brīvdienās – vecāki ved bērnus uz treniņiem ledus arēnā un vienlaikus iepērkas. Bez tam darbojas arī bērnu atrakcijas.
"Latviešu ir ļoti daudz, pie viņiem taču viss ir slēgts. Mēs par viņiem priecājamies," stāsta pārdevēji.
Ziņots, ka Lietuvas dienesti informēti par Latvijas iedzīvotāju pieplūdumu un saprot, ka tas rada papildu riskus, tomēr pagaidām neplāno neko uzsākt, lai ierobežotu kaimiņu pieplūdumu.
Robežu slēgšanu Lietuvas Veselības ministrija uzskata par ārkārtas pasākumu. Taču politiķi gatavi šādam solim, ja izplatīsies jaunais Covid-19 paveids.
Atgādināsim, ka saskaņā ar Covid-19 izplatības kumulatīvo rādītāju grafiku ES valstīs pirmo vietu ieņēma Igaunija, kur 3. novembrī septiņu dienu kumulatīvais rādītājs sasniedza 1766,7.
Laboratorijas darbiniece - Sputnik Latvija, 1920, 07.11.2021
Mikrobioloģe: Covid-19 sācis mainīties četras reizes ātrāk nekā gripa
Otrajā vietā – Latvija, kur Covid-19 izplatības kumulatīvais rādītājs sastādīja 1753,2 uz simt tūkstošiem cilvēku.
Trešajā vietā – Lietuva, kur fiksēts rādītājs 385,3 gadījumu līmenī uz simt tūkstošiem iedzīvotāju.
Ziņu lente
0