Video

"Diversanti aizsegā": kādus feikus par migrantiem ražo Polijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar "šausmu stāstiem" par teroristu lavīnu, kas maskējas par migrantiem, Polija šantažē Eiropas Savienības vadību, pūloties izsist lielākas dotācijas, atzīmēja politiskais eksperts Aleksejs Kočetkovs.
Kad Polija pastiprina militāro kontingentu un dislocē kara tehniku gar Baltkrievijas robežu, nav runas par kaut kādiem iebrukuma plāniem, uzskata politiskais eksperts, starptautiskās pilsoniskās iniciatīvas "Krievu savienība" koordinators Aleksejs Kočetkovs. Mērķi ir citi: Polija ilgus gadsimtus Eiropā sekmīgi popularizējusi "krievu draudus" un tagad, ņemot vērā valsts attiecību pasliktināšanos ar Briseli un enerģētisko krīzi, poļu politiķi atkal klāsta par "krievu draudu" saasināšanos, lai piesaistītu uzmanību un izsistu finanses, paskaidroja Kočetkovs.
"Krīze pie Baltkrievijas robežas it kā neesot migrācijas krīze, bet gan īstākais hibrīdkarš, ko Baltkrievija un Krievija sākušas pret ES, un tikai Polija var kļūt par kaut kādu šķērsli pret afrikāņu-arābu-tatāru-mongoļu ordu iespiešanos Eiropā. Tātad Eiropai vajag nevis sodīt Poliju, kas turpina varonīgu cīņu, bet gan, gluži otrādi, visiem spēkiem palīdzēt un investēt miljardiem eiro drosmīgajā Polijas armijā, kas viena pati stāsies pretī Lukašenko un Putinam aiz viņa pleciem," ironizēja Kočetkovs.
Bez tam prātā jāpatur arī zināma "šizofrēnija uz rusofobijas bāzes", kas aizvien vairāk pārņem atsevišķus poļu sabiedrības slāņus, uzskata Sputnik sarunbiedrs.
"Polijā godājami cilvēki sāk absolūti nopietni spriedelēt par tādām lietām: nu, kā jums šķiet, vai migranti tāpat vien iespiežas pāri robežām? Nē, patiesībā tās ir VDK, FDD, GIP un Dievs vien zina, kā vēl apmācītas diversiju grupas, kas, maskējoties par migrantiem, iekļūst Polijas teritorijā, lai pēc tam daļēji iekļūtu arī pārējās ES teritorijā un tur sāktu visīstāko teroru pret civilajiem iedzīvotājiem un destabilizētu situāciju gaidāmās aukstās ziemas un enerģētiskās krīzes apstākļos," stāsta Kočetkovs.
Kā poļi reaģē uz tādiem "šausmu stāstiem", ko laiž klajā varas pārstāvji? To uzzināsiet sarunā ar politisko ekspertu, starptautiskās pilsoniskās iniciatīvas "Krievu savienība" koordinatoru, rakstnieku Alekseju Kočetkovu Sputnik Baltkrievija kanālā YouTube.
Ziņu lente
0