Pasaulē

"Nosalsim demokrātiski": bulgārus biedē Baidena aicinājumi kavēt Krievijas darbu

© REUTERS / Kevin LamarqueПрезидент США Джо Байден на климатической конференции в Глазго
Президент США Джо Байден на климатической конференции в Глазго - Sputnik Latvija, 1920, 06.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bulgāru mediju lasītāji konstatēja, ka ar Džo Baidena ieteikumiem stāties pretī Krievijas gāzes rēķinus apmaksāt neizdosies.
RĪGA, 6. novembris — Sputnik. Bulgāru interneta portāla "Dnevnik" lasītāji nosodīja ASV prezidenta Džo Baidena izteikumus G20 samitā par nepieciešamību pretoties Krievijas mēģinājumiem "manipulēt ar gāzi ar kaitīgiem politiskiem mērķiem". Daudzi uzskata, ka amerikāņu līderis spēj tikai kritizēt, pie tam neko nepiedāvājot, un no viņa aicinājumiem mājās siltāk nebūs.
"Ja jau manipulē, tad glābiet Eiropu jūs. Kāpēc amerikāņu sašķidrināto gāzi pārsvarā sūta uz Ķīnu? Kāpēc Āzijas tirgum jābūt domātam tikai amerikāņu gāzei, bija taču "brīvā tirdzniecība"? Un kā Krievija īsti manipulē ar gāzi? Lai Baidens paskaidro. "Gazprom" izpilda līgumus, kāds tur politiskais aspekts?" taujāja lasītājs ar lietotājvārdu otrqdnik.
ASV prezidents Džo Baidens - Sputnik Latvija, 1920, 02.11.2021
Viedoklis
ASV prezidents Eiropā: kā Krieviju piespiedīs maksāt un nožēlot grēkus
"Okei, no rītdienas sākam griezt pušu caurules, lai izpildītu biedra Baidena pavēli," ironizēja Šoršo.
"Bet vai tad sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2"nav manipulatīva, politiska ietekme suverēnu valstu tirdzniecībā? Starp citu, kur palikuši amerikāņu sašķidrinātās gāzes okeāni, kam vajadzēja appludināt Eiropu par zemākām cenām nekā Krievijas gāze? Kāpēc termināļi ir tukši? Kas noslīcinājis amerikāņu tankkuģus, kuri devās uz Eiropu?" bija sašutis Mančo.
"Ar Baidena aicinājumiem rēķinus apmaksāt neizdosies," atzīmēja mbs.
"Proti, iespējams, vairākas ziemas mēs (vai vēl sliktāk – mūsu bērni) salsim, taču salsim demokrātiski, eiroatlantiski! Kāds gan Džo ir muļķis…" secināja lasītāji.
Газопровод высокого давления - Sputnik Latvija, 1920, 18.10.2021
Pasaulē
Eiropā apstiprina: "Gazprom" izpilda saistības pilnā apjomā
Pēdējo mēnešu laikā energonesēju cenas Eiropā strauji pieaugušas. Augusta sākumā gāzes nākotnes darījumu aplēstā vērtība pēc Holandes TTF indeksa sasniedza apmēram 515 dolārus par tūkstoš kubikmetriem, bet septembra beigās tā dubultojās. Gāzes cenas sāka kristies pēc 6. oktobra, kad sasniedza vēsturisko rekordu – 1937 dolārus.
Eksperi uzskata, ka izejvielu cenu pieaugums saistīts ar zemo uzpildījuma līmeni Eiropas gāzes krātuvēs, kā arī augsto SDG pieprasījumu Āzijā. Krievijas prezidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka gāzes deficīta iemesls ir Eiropas Komisijas ekonomiska politika.
Bez tam no Tuvajiem Austrumiem un ASV nav piegādāti astoņi miljardi kubikmetru degvielas, savukārt "Gazprom" palielinājis importu par 11 miljardiem "kubikmetru".
Materiālu pilnā apjomā pārpublicēja portāls InoSMI.
Gāzesvada Ziemeļu straume 2 gāzes sadales mezgls  - Sputnik Latvija, 1920, 15.10.2021
Viedoklis
Krievija nav Eiropas ienaidnieks: ES vajadzīga gāze pa jauniem cauruļvadiem
Ziņu lente
0