Latvijā

Cik dienas Covid-19 pacienti pavada intensīvās terapijas nodaļā

© Sputnik / Игорь Маслов / Pāriet pie mediju bankasАппарат ИВЛ в инфекционной больнице
Аппарат ИВЛ в инфекционной больнице - Sputnik Latvija, 1920, 06.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārsti cenšas panākt, lai pacients pēc iespējas ātrāk varētu pamest intensīvās terapijas nodaļu.
RĪGA, 6. novembris — Sputnik. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) aprūpes direktore Inese Budzila intervijā LTV pārraidei "Rīta panorāma" pastāstīja par intensīvās terapijas nodaļas darba īpatnībām.
Austrumu slimnīca sagatavojusies ārstēt 500 pacientus ar Covid-19 – trešo daļu no visiem pacientiem, ko var izvietot Latvijā.
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija, 1920, 03.11.2021
Latvijā
Ja notiks CSNg: RAKUS nāksies sākt pacientu prioritizēšanu
Šonedēļ RAKUS valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis pastāstīja, ka intensīvās terapijas nodaļa slimnīcā ir pārpildīta un tuvākajā laikā nāksies sākt pacientu šķirošanu.
Patlaban Covid-19 pacienta ārstēšana slimnīcā vidēji ilgst desmit dienas, tomēr pacienta stāvokļa izmaiņas – pasliktināšanās vai uzlabošanās mērojama minūtēs un stundās.
Budzila konstatēja, ka intensīvās terapijas nodaļa ir ļoti noslogota, tāpēc speciālisti visu laiku skatās, kas notiek ar pacientiem. Tāpēc mediķi cenšas panākt, lai pacients neuzturētos slimnīcā parāk ilgi, tomēr pietiekami ilgi, lai viņam nevajadzētu atgriezties slimnīcā.
Mediķi Covid-19 nodaļā - Sputnik Latvija, 1920, 27.10.2021
Latvijā
Cipule: veselības aprūpes sistēmu nāksies nomainīt pret katastrofu medicīnu
Viņa īpaši atzīmēja, ka rūpes par pacientiem ir komandas darbs. Tāpēc ir svarīgi piesaistīt darbam slimnīcā brīvprātīgos, lai iespēju robežās atbrīvotu mediķus no citiem pienākumiem un viņi varētu izpildīt savu specifisko darbu.
Budzila piezīmēja: labi zināms, ka resursu katastrofāli trūkst, un tagad tas ir īpaši manāms. Slimnīca vēršas pie studentiem un māsām, kas tagad nestrādā profesijā, un aicina atgriezties darbā, lai slimnīca varētu efektīvāk palīdzēt pacientiem.
Patlaban slimnīcā strādā desmit karavīri – pieci no viņiem izpilda tehniķu pienākumus, transportē, apkalpo un pieslēdz skābekļa balonus, vēl pieci pilda citus palīguzdevumus.
Vakar Nacionālais veselības dienests informēja, ka slimnīcās Latvijā aizņemtas 1554 gultasvietas ar Covid-19 pacientiem. Hospitalizēti 190 cilvēki, no viņiem 260 – smagā stāvoklī.
Машина Службы неотложной медицинской помощи в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 19.10.2021
Latvijā
Mediķe: "ātrie" strādā ar Covid pacientiem, lai viņi nenomirtu rindā uz slimnīcu
Ziņu lente
0