Krievijā

Kremlis sniedzis atbildi uz Baidena izteikumiem par "degošo tundru"

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Pāriet pie mediju bankasРоссийский самолет-амфибия (летающая лодка) БЕ-200 "Альтаир"
Российский самолет-амфибия (летающая лодка) БЕ-200 Альтаир - Sputnik Latvija, 1920, 05.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs bija spiests atgādināt par ugunsgrēkiem Kalifornijā pēc Džo Baidena izteikumiem par "degošo tundru".
RĪGA, 5. novembris — Sputnik. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atbildēja uz ASV prezidenta Džo Baidena vārdiem par meža ugunsgrēkiem Krievijā: tieši tas pats notiek Kalifornijā vai Turcijā, vēsta RIA Novosti.
"Tundra patiešām deg, taču paturēsim prātā, ka meži deg arī Kalifornijā, deg meži arī Turcijā un citās pasaules valstīs. Tās cita starpā ir tās pašas klimata pārmaiņas, ar ko mēs saskaramies," viņš piezīmēja.
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija, 1920, 03.11.2021
Pasaulē
Vladimirs Putins: Krievija veiks enerģiskus pasākumus mežu aizsardzībai
Peskovs uzsvēra, ka Kremlis nepiekrīt ASV prezidenta kritikai. Vēl vairāk, par Krievijas pasākumiem šajā virzienā Vladimirs Putins varēs pastāstīt Baidenam personīgi.
Prezidenta preses sekretārs atzīmēja, ka Krievija ne tikai cīnās ar ugunsgrēkiem, bet arī diversificē enerģētikas bilanci un tas jau nesis noteiktus rezultātus.
"Arī šajā gadījumā, domājams, tas viss nav pastāstīts ASV prezidentam, kad viņš runāja par Krievijas dalību. (..) Esmu pārliecināts, kad notiks abu prezidentu kārtējā saruna, (..) Putinam būs teicama iespēja pastāstīt (..) Baidenam, ko mēs darām klimata jomā," secināja preses sekretārs.
ASV prezidents Džo Baidens klimata samita laikā pārmeta Krievijas un Ķīnas prezidentiem "neierašanos" pasākumā un paziņoja: Krievijas un Ķīnas līderi pieļāvuši kļūdu, nepiedaloties G20 sanāksmē Romā. Pēc Baidena vārdiem, neesot nekādas informācijas par to, ko Vladimirs Putins grasās darīt klimata problēmu risināšana.
Deg ēka Keiptaunas universitātes kopmītņu teritorijā, DĀR  - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2021
Foto
Keiptauna liesmās: mežu ugunsgrēks pārņēmis vienu no septiņiem dabas brīnumiem
"Tas pats ar Putinu Krievijā. Viņam tundra deg. Viņam burtiski deg tundra. Viņam ir ļoti nopietnas problēmas ar klimatu, taču viņš klusē par vēlmi kaut ko darīt," Baidens apgalvoja žurnālistiem.
Jāpiebilst, ka Krievijas prezidents un ĶTR priekšsēdētājs Sji Dziņpins pasākumā piedalījās ar video sakaru starpniecību.
Ziņu lente
0