Krievijā

Žurnāls Lancet publicēja "Sputnik Light" vakcīnas pētījumu rezultātus

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasАмпула с вакциной "Спутник Лайт" от COVID-19
Ампула с вакциной Спутник Лайт от COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 04.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījumi liecina, ka vakcīna "Sputnik Light" uzrāda augstu drošības līmeni un spēcīgu humorālo un šūnu imunitāti pret Covid-19.
RĪGA, 4. novembris - Sputnik. Vadošais starptautiskais zinātniskais žurnāls The Lancet publicēja N. Gamaleja vārdā nosauktā Epidemioloģijas un mikrobioloģijas centra izstrādātās vienkomponenta vakcīnas pret Covid-19 "Sputnik Light" pētījumu rezultātus, paziņoja Krievijas tiešo investīciju fonds.
Veiktie pētījumi liecina, ka vakcīna "Sputnik Light" uzrāda augstu drošības līmeni un spēcīgu humorālo un šūnu imunitāti pret Covid-19, atzīmēts ziņojumā.
Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija, 1920, 23.07.2021
Krievijā
"Nesaprotu kolēģus": Putins aicina Rietumus nešķirot savējo un svešo pandēmiju
Nerandomizēts pētījums apliecināja: preparāts veicina spēcīgu imūnsistēmas atbildi, turklāt ne tikai cilvēkiem, kasn nav inficējušies ar Covid-19, bet arī koronavīrusu izslimojušiem pacientiem.
42. dienā pēc vakcinācijas pirmajā grupā tika atzīmēta 100% imūnsistēmas atbilde uz SARS-CoV-2, otrajā — imunitāte veidojusies 92,9% testa dalībnieku.
Tiek ziņots, ka pēc vakcinācijas fiksēti viegli blakusefekti, 5% gadījumu – mēreni. Nekādas nopietnas blaknes nav novērotas.
Fonds atgādināja, ka agrākie Gamaleja centra pētījumi demonstrējuši vakcīnas "Sputnik Light" efektivitāti pret Covid-19 "delta" štammu.
Saņemtie dati liecina, ka preparāta nošķirta pielietojuma apstākļos efektīvā aizsardzība pret koronavīrusa "delta" štammu saglabājas trīs mēnešu laikā pēc vakcinācijas 70% līmenī. Turklāt vecuma grupā līdz 60 gadiem vakcīnas efektivitāte pārsniegusi 75%.
Лечение больных с COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 04.08.2021
Ļaunāk nekā insults: kā Covid-19 ietekmē kognitīvās spējas
"Sputnik Light" lietošanas gadījumā balstvakcinācijai preparāta efektivitāte ir līdzīga vakcīnas "Sputnik V" analoģiskajam rādītājam: vairāk nekā 83% pret inficēšanos ar "delta" paveidu un vairāk nekā 94% - pret hospitalizāciju.
Šie dati pārsniedz virknes ārvalstu divkomponentu vakcīnu rādītājus, kuru efektivitāte samazinās līdz 50% jau 5 mēnešu laikā pēc vakcinācijas.
Vakcīna "Sputnik Light" darbojas kā pazīstamu ārzemju preparātu "AstraZeneca", "Sinopharm", "Moderna" un "Cansino" universāls pastiprinātājs. Tāds ir Azerbaidžānā, Argentīnā un Paragvajā veikto pētījumu rezultāts.
Vakcīna "Sputnik Light", tāpat ka "Sputnik V", izstrādāta Gamaleja centrā uz pārbaudītās un labi izpētītās cilvēka adenovīrusu platformas. Atšķirībā no "Sputnik V", vakcīnas "vieglā" versija sastāv no viena komponenta.
Медицинский работник демонстрирует ампулу с российской вакциной Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 06.04.2021
Tika novērtēta "Sputnik V" efektivitāte pret Covid-19 jaunajiem paveidiem
Ziņu lente
0