Viedoklis

Nost ar laipnību. Eksperts pastāstīja par patieso cēloni Baidena "pārmetumiem" Putinam

© AFP / J. SCOTT APPLEWHITEПрезидент США Джо Байден
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 04.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Džo Baidens klimata samita laikā pārmeta Krievijas un Ķīnas prezidentiem "neierašanos" pasākumā un paziņoja: Krievijas un Ķīnas līderi pieļāvuši kļūdu, nepiedaloties G20 sanāksmē Romā.
ASV prezidents Džo Baidens ANO klimata samitā Glāzgovā paziņoja, ka Krievijas un Ķīnas līderi pieļāvuši kļūdu, nepiedaloties G20 sanāksmē Romā. Politikas zinātņu kandidāts Aleksandrs Šatilovs radio Sputnik ēterā komentēja politiķa izteikumus.
Pēc Baidena vārdiem, neesot nekādas informācijas par to, ko Vladimirs Putins grasās darīt klimata problēmu risināšanai, bet Ķīna vispār nepiedalās šādos forumos, kaut gan pretendē uz pasaules līdera lomu.
ASV prezidents Džo Baidens - Sputnik Latvija, 1920, 02.11.2021
Viedoklis
ASV prezidents Eiropā: kā Krieviju piespiedīs maksāt un nožēlot grēkus
"Tas pats ar Putinu Krievijā. Viņam tundra deg. Viņam burtiski deg tundra. Viņam ir ļoti nopietnas problēmas ar klimatu, taču viņš klusē par vēlmi kaut ko darīt," citē Baidenu RIA Novosti.
Iepriekš Vladimirs Putins videozvana formātā uzrunāja klimata samita dalībniekus. Prezidents paskaidroja, kādi pasākumi rit Krievijā mežu saglabāšanai.
Politikas zinātņu kandidāts, Finanšu universitātes sociālo zinātņu un masu komunikāciju fakultātes dekāns Aleksandrs Šatilovs radio Sputnik ēterā izteica viedokli par Baidena paziņojuma patieso cēloni.
Акция Fridays For Future в Мадриде - Sputnik Latvija, 1920, 19.10.2021
Viedoklis
Pret Krieviju gatavo ekoteroristus
"Paziņojuma patiesais cēlonis ir ierasts: pārmest Krievijai un Ķīnai it kā nevēlēšanos pievērsties klimata jautājumiem, pasliktināt to imidžu Rietumu sabiedrības acīs, kur tagad ir populāra ekoloģijas un zaļās enerģētikas ideja. Taču jāatzīmē, ka Glāzgovas samita darba kārtība nebūt nav mūsu darba kārtība. Mums tagad ir daudz lielākas problēmas nekā temperatūras paaugstināšana vai samazināšana par vienu grādu. Turklāt samitā bija plānots pakļaut Krieviju asai kritikai no tās enerģētiskās lielvalsts statusa viedokļa. Rietumu programma pārejai pie zaļās enerģētikas izgāzusies: enerģētikas tirgū radušās problēmas ar cenām un piegādēm. Taču tā nav mūsu problēma. (..) Tāpēc Krievija, it īpaši stingrā ASV ģeopolitiskā spiediena un konfrontācijas apstākļos, var mest laipnību pie malas," uzskata Aleksandrs Šatilovs.
Autotilts pāri Amūras upei starp Blagoveščensku un Heihe - Sputnik Latvija, 1920, 15.10.2021
Politika
Tiesības uz tīru gaisu. Kā Ķīna cīnās par ekoloģiju
Ziņu lente
0