Pasaulē

Vladimirs Putins: Krievija veiks enerģiskus pasākumus mežu aizsardzībai

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija, 1920, 03.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents informēja, ka valsts ar enerģiskiem pasākumiem cenšas saglabāt mežus, kas veido aptuveni 20% visu pasaules masīvu.
RĪGA, 3. novembris - Sputnik. Krievija veiks enerģiskus pasākumus savu mežu aizsardzībai, kas veido aptuveni 20% no visas pasaules masīviem, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins savā video uzrunā mežsaimniecības pārvaldes sēdes dalībniekiem ANO klimata jautājumiem veltītā samita ietvaros, vēsta RIA Novosti.
"Mūsu valstī atrodas aptuveni 20% no visiem pasaules meža masīviem. Mēs īstenojam pašus nopietnākos un enerģiskākos pasākumus to saglabāšanai, pilnveidojam mežsaimniecības pārvaldi, cīnāmies ar nelikumīgiem izcirtumiem un meža ugunsgrēkiem, palielinām mežu atjaunošanas platības. Konsekventi palielinām šiem mērķiem paredzēto finansējumu," teica Putins.
Vēja ģenerators  - Sputnik Latvija, 1920, 31.10.2021
Viedoklis
Zaļā ekonomika – krīzes un politiķu stulbuma simbols
Krievija atbalsta kopīgās deklarācijas projektu mežu jautājumā, kas izstrādāts ANO klimata samita ietvaros Glāzgovā, paziņoja Krievijas prezidents savā video uzrunā.
"Krievija atbalsta šīsdienas sēdē iesniegto kopīgās deklarācijas projektu mežu un zemju lietošanas jautājumos. Ceram, ka tās īstenošana veicinās ciešākas partnerattiecības valstu starpā, kas ieinteresētas saglabāt mežus," atzīmēja Putins.
Viņa ieskatā, tas palīdzēs sasniegt arī Parīzes Konvencijas mērķus, kas paredz samazināt ogļskābās gāzes saturu atmosfērā.
Savukārt Latvijas prezidents Egils Levits uzrunā ANO Vispārējās Konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 26.sesijas (COP26) valstu un valdību vadītāju sanāksmē Glāzgovā aicināja valstis pievērsties ne tikai klimata pārmaiņu bremzēšanai, bet arī adaptācijai, stāsta TVNet.
Autotilts pāri Amūras upei starp Blagoveščensku un Heihe - Sputnik Latvija, 1920, 15.10.2021
Politika
Tiesības uz tīru gaisu. Kā Ķīna cīnās par ekoloģiju
Prezidents uzsvēra, ka laika tam nav daudz un valstīm ir jādara viss iespējamais, lai nepieļautu temperatūras paaugstināšanos par vairāk nekā 1,5 grādiem pēc Celsija skalas. Levita ieskatā, tā ir COP25 "minimālā programma". Levits akcentēja, ka arī Latvijā arvien vairāk tiek izjustas klimata pārmaiņu sekas. Valsts prezidents norādīja, ka Latvija ir valsts ar 500 kilometrus garu piekrastes līnija, tādēļ viens no galvenajiem riskiem, kam valstī tiek pievērsta pastiprināta uzmanība, ir krasta noārdīšanās.
"Lai gan Latvija rada tikai 0,02% no pasaules siltumnīcefekta gāzu izmešu apjomiem, mēs esam apņēmības pilni pildīt Eiropas Savienības (ES) un ANO ietvaros noteiktos uzdevumus saistībā ar piesārņojuma samazināšanu. Ir nekavējoties jāsāk darbs pie seku mazināšanas. Valstu valdībām, starptautiskajām organizācijām, valsts un privātā sektora pārstāvjiem, kā arī visiem iedzīvotājiem ir kopīgi jārisina šie jautājumi. Ikviena cilvēka ieguldījumam ir nozīme," uzrunā uzsvēra prezidents.
Grēta Tūnberga pārmet pasaules līderiem tukšus solījumus - Sputnik Latvija, 1920, 02.10.2021
Video
Grēta Tūnberga pārmet pasaules līderiem tukšus solījumus
Ziņu lente
0