Latvijā

Sargies no sarkanā: Rīgas sabiedriskā transporta jaunumi

© Sputnik / Oksana DzadanРазрушающийся Рижский цирк
Разрушающийся Рижский цирк - Sputnik Latvija, 1920, 03.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sarkans signāls iededzas, kad autobusa vai trolejbusa salona piepildījums tuvojas maksimālajam.
RĪGA, 3. novembris — Sputnik. Dažus Rīgas autobusus un trolejbusus aprīkoja ar gaismas indikatoru, kas informēs pasažierus, ka transportlīdzekļa piepildījums sasniedzis maksimumu, raksta ВВ.lv.
Jaunievedums attiecas uz 50 autobusiem un 50 trolejbusiem. Tagad pasažieri jau pieturā var redzēt, cik piepildīts ir autobuss vai trolejbuss un pieņemt lēmumu iekāpt tajā vai gaidīt nākamo reisu. Sarkanu signālu iedarbina vadītājs, kad pasažieru skaits salonā sasniedz pieļaujamo normu.
Валидатор е-талона в рижском трамвае - Sputnik Latvija, 1920, 28.10.2021
Latvijā
Atlaides sabiedriskajā transportā atkal ir pieejamas, taču ne visiem
Uzņēmums "Rīgas satiksme" seko līdzi pasažieru plūsmām sabiedriskajā transportā. "Jaunākie "Rīgas satiksmes" transporta līdzekļi ir aprīkoti ar automātiskām pasažieru skaitīšanas sistēmām, tādējādi brīdī, kad transporta līdzekļa salons tuvojas 50% piepildījumam, dispečeri saņem signālu, kas dod iespēju operatīvi reaģēt un norīkot papildus transporta līdzekli," teikts Rīgas domes vietnē.
Atgādinām, ka iepriekš "Rīgas satiksme" ziņoja par sabiedriskā transporta reisu skaita samazināšanos, jo strauji pieaudzis vadītāju skaits, kuri darba nespējas dēļ neierodas darbā. Pēc "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājas Džinetas Innusas teiktā, patlaban no 1500 sabiedriskā transporta vadītājiem aptuveni 330 ir saslimuši, runa ir ne vien par Covid-19, bet arī par citām slimībām.
Илзе Винькеле - Sputnik Latvija, 1920, 28.10.2021
Latvijā
"Tas mums maksā dzīvības": Viņķele nožēlo, ka Latvijā nerunā par vakcināciju krieviski
"Rīgas satiksme" mēģinās maksimāli izvairīties no reisu samazināšanas rīta stundās, kad ir visvairāk pasažieru, kā arī mazāk samazinās reisu skaitu maršrutos, kuros ir visvairāk pasažieru, piemēram, 3. autobusa maršrutā.
Lielākais reisu skaita samazinājums gaidāms maršrutos ar nelielu pasažieru skaitu, tostarp tiks atcelti atsevišķi reisi brīvdienās, tiks atcelts 1. trolejbusa maršruts, pa kuru jau visu vasaru trolejbusi nekursēja un pasažieri ir izvēlējušies citus maršrutus.
Ziņu lente
0