Baltijā

Pirmā atkāpšanās Igaunijas valdībā: demisionē vienīgā nevakcinētā ministre

CC BY-SA 4.0 / Renee Altrov / Anneli Ott(cropped image)Министр культуры Эстонии Аннели Отт
Министр культуры Эстонии Аннели Отт - Sputnik Latvija, 1920, 03.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Anneļi Ota paziņoja, ka vairs nevar ieņemt Igaunijas kultūras ministra amatu.
RĪGA, 3. novembris - Sputnik. Igaunijas kultūras ministre Anneļi Ota - vienīgā valdībā, kas nav vakcinējusies, paziņoja par atkāpšanos, ziņo Sputnik Meedia.
Resora vadītāja informēja, ka šīs lēmums bija ļoti grūts un "ļoti pārdomāts".
"Es nevaru palikt par kultūras ministri, es atkāpjos no amata," teica Ota.
Centra partijas pārstāve, Ota paziņoja, ka valdībai jāmeklē veidi, kā kompensēt zaudējumus no koronakrīzes cietušajai kultūras nozarei, bet koalīcijas partneris — Reformu partija — nodarbojas vien ar ierobežojumu ieviešanu. Viņa piebilda, ka neuzskata par pareizu, ka daudzviet valstī nav iespējams strādāt ar negatīvu Covid-19 testu.
Savukārt premjerministre Kaja Kallasa (Reformu partija) atzīmēja, ka šajā situācijā Otas atkāpšanās ir vienīgais iespējamais solis.
"Kultūras ministres atkāpšanās ir vienīgais iespējamais solis situācijā, kad viņa jūt, ka vairs nespēj pietiekami efektīvi aizstāvēt valdībā nozares intereses," pauda Kallasa.
Pēc valdības vadītājas vārdiem, kultūras nozarē nebija ieviesti nekādi atsevišķi ierobežojumi.
"Esam ierobežojuši nevakcinētu cilvēku līdzdalību izklaides pasākumos, lai pasargātu viņus pašus un samazinātu slimnīcu noslodzi. Uzskatu, ka ir ārkārtīgi svarīgi, lai kultūras nozare darbotos labi, un vienmēr esmu gatava uzklausīt jebkādas bažas, kas varētu rasties šīs nozares pārstāvjiem," uzsvēra Kallasa.
Город Валмиера - Sputnik Latvija, 1920, 29.10.2021
Latvijā
Kur Latvijā ir vairāk un mazāk vakcinēto pret Covid-19
Anneļi Ota ir vienīgā Igaunijas ministre, kas nebija vakcinējusies pret koronavīrusu, tāpēc stājoties spēkā nesenajiem ierobežojumiem, viņa vairs nevarēja apmeklēt daudzus svarīgus pasākumus. Iepriekš ministre uzstājās pret iedzīvotāju piespiedu vakcināciju, uzsverot, ka vakcinācijai jābūt brīvprātīgai un apzinātai.
Igaunijas mākslas darbinieki oktobrī apsūdzēja Otu bezdarbībā, norādot, ka viņa nesniedzot nekāda morāla un fiziska atbalsta nozarei.
Pēc aiziešanas no kultūras ministra amata Ota var atgriezties Igaunijas parlamentā. Otas demisija ir pirmā Kajas Kallasas valdībā, ko janvārī izveidoja Reformu partija un Centra partija.
Ziņu lente
0