Krievijā

Jautājums slēgts: Sergejs Lavrovs sūta NATO pie Krievijas vēstnieka Beļģijā

© Sputnik / Павел Бедняков / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija, 1920, 02.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs pastāstīja, kādas iespējas palikušas NATO, lai noraidītu Maskavai signālus pa diplomātiskajiem kanāliem.
RĪGA, 2. novembris – Sputnik. Maskava nesaskata iemeslus, kuru dēļ vajadzētu ierosināt iniciatīvas dialoga veidošanai ar militāri politisko bloku NATO, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, vēsta Sputnik Meedia.
"Mēs balstāmies uz faktiem, bet fakti ir tādi, ka NATO nevēlas nekādu mijiedarbību ar mums," Krievijas ĀM vadītāja teikto citēja RIA Novosti.
Lavrovs atgādināja, ka pat laikā, kad strādāja Krievijas un NATO Padome, alianses pārstāvji "mēģināja mācīt mūs dzīvot", piedāvājot sēdēs apspriest Ukrainas jautājumu.
"Tāda bija visa viņu interese – propagandas vairošana un spiediens pret Krieviju," uzsvēra diplomāts.
Apkopojot teikto, Krievijas ministrs informēja, ka Maskavai "jautājums ir slēgts". Ja NATO pārstāvji vēlas nākt klajā ar kādu iniciatīvu, viņi to var izdarīt ar Krievijas vēstnieka Beļģijā starpniecību.
"Mēs informējām Ziemeļatlantijas aliansi par to, ka nepieciešamības gadījumā var sūtīt signālus ar šī diplomāta starpniecību," rezumēja Sergejs Lavrovs.

NATO vainas dēļ mijiedarbība zaudējusi jēgu

Iepriekš, oktobra sākumā NATO galvenās mītnes Briselē administrācija informēja Krieviju, ka astoņu KF pastāvīgās pārstāvniecības aliansē darbinieku akreditācija tiek anulēta. Vēl diviem misijas darbiniekiem akreditācija anulēta sakarā ar viņu amatu likvidāciju. Tā pārstāvniecības štats samazinājās uz pusi, no diviem desmitiem cilvēku līdz desmit.
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs - Sputnik Latvija, 1920, 27.10.2021
Stoltenbergs atradis vidutāju NATO un Krievijas dialogā
Atbildot uz tādām darbībām, Krievija ierobežoja NATO misijas darbu Maskavā un slēdza alianses informācijas biroju. Pēc tam Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Krievijas misija NATO tiek izbeigta. Pēc viņa vārdiem, tiek apturēta arī citu struktūru darbība, kas iepriekš radītas mijiedarbībai ar Ziemeļatlantijas alianse.
"Mēs neredzam nekādu vajadzību arī turpmāk izlikties, ka iespējamas kaut kādas pārmaiņas pārskatāmā nākotnē, jo NATO jau, pēc būtības, paziņojusi, ka tādas pārmaiņas nav iespējamas," paskaidroja Krievijas ministrs.
Ziņu lente
0