Latvijā

Danusēvičs: kad nebūs ko ēst, cilvēki būs spiesti vakcinēties

© Sputnik / Sergey MelkonovVeikalā "Mere"
Veikalā Mere - Sputnik Latvija, 1920, 01.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tirdzniecības tīkli par pazaudēt darbiniekus, kuri nevēlas vakcinēties Covid-19 profilaksei, bet atlaistie tirdzniecības tīklu darbinieki – eksistences līdzekļus.
RĪGA, 1. novembris — Sputnik. Tirdzniecības nozarei patlaban neklājas viegli: nākas ievērot stingrus ierobežojumus, cenas aug, kadru trūkst, pastāstīja Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs intervijā TV24 raidījumam "Dienas personība ar Veltu Puriņu".
Eksperti Latvijā prognozē produktu cenu pieaugumu. Aizvien populārāki kļūst zemo cenu veikali – pircēji stāv rindās pie ieejas nesen atklātajā "Lidl", paplašinās tikls "Mere".
"Runājot par cenām, protams, ka tas ir ļoti sensitīvs jautājums. Pieaug gan resursu, gan elektroenerģijas, gan degvielas cenas, līdz ar to pieaug loģistikas izmaksas un kāpj cenas precēm – ar katru jaunu piegādi ir jauna cena, it sevišķi, ja mēs runājam par importa precēm," stāsta Danusēvičs.
Iepriekš mazumtirdzniecības tīkla "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine pastāstīja par manāmu kadru deficītu nozarē, ko vēl var padziļināt prasība par publiskā sektora darbinieku obligāto vakcināciju.
Danusēvičs apstiprināja, ka darbinieku trūkums jau jūtams un lēmums par liegumu strādāt nevakcinētiem darbiniekiem no 15. novembra, radīs vēl lielāku spiedienu, jo noteikti būs cilvēki, kuri nevēlēsies vakcinēties tāpat.
Пустующий магазин в Риге во время локдауна - Sputnik Latvija, 1920, 25.10.2021
Latvijā
Tukšs veikals tirdzniecības centrā Rīgā karantīnas laikā
"Pret viņiem tiek pieņemti tādi nežēlīgi lēmumi, ka viņi pat pabalstus nesaņems. Es nezinu, kā viņi izdzīvos. Iespējams, kad nebūs ko ēst, tas piespiedīs vakcinēties, bet vai tā ir pareizā attieksme pret vakcinācijas sekmēšanu – tas ir cits jautājums," viņš spriež.
No 21. oktobra valstī noteikts karantīnas režīms. Slēgti visi veikali, izņemot pirmās nepieciešamības preču tirdzniecības vietas, ierobežots pakalpojumu sfēras uzņēmumu darbs, atcelti sporta un izklaides pasākumi, aizliegti piketi, izglītības iestādēs pagarinātas brīvdienas un ieviesta "tālmācība". Sabiedriskās ēdināšanas iestādes var piedāvāt ēdienu vienīgi līdzņemšanai vai ar piegādi.
Pēc 15. novembra ierobežojumi vakcinētajiem tiks atcelti – premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka Latvija nevar atļauties tālākus stingrus ierobežojumus ilgākā laika periodā ne no emocionālā, ne sociālā vai finansiālā viedokļa.
Ziņu lente
0