Pasaulē

Polijā sašutuši: pārvietošanās pierobežā ar Krieviju aizliegta šnabja dēļ

© Sputnik / Aleksey Vitvitsky / Pāriet pie mediju bankasФлаг Польши
Флаг Польши - Sputnik Latvija, 1920, 30.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas mediji vēsta, ka izdevīgā pārvietošanās pāri robežai ar Krieviju slēgta šnabja un benzīna dēļ.
RĪGA, 30. oktobris — Sputnik. Polijas Ārlietu ministrija nosaukusi negaidītu iemeslu lēmumam apturēt vienošanos par pierobežuas sadarbību ar Krieviju, stāsta, RIA Novosti, atsaucoties uz Gazeta Wyborcza.
Žurnālisti uzdevuši jautājumu ārpolitikas resoram, lai noskaidrotu, kādas ir dokumenta perspektīvas, un paskaidroja, ka viņu interese saistīta ar zaudējumiem, ko Varšsava cieš bez tā. ĀM informēja, ka līguma darbība apturēta "sakarā ar valsts drošības interesēm", taču arī "akcīzei pakļautu preču tirdzniecības ļaunprātīgu izmantošanu". Pirmais iemesls minēts jau vairākkārt, toties otrais radījis pārsteigumu un sašutumu. Piemēram, resora sniegto informāciju komentēja Polijas senators Ježi Včislu, pastāstīja Gazeta Wyborcza.
Королевские ворота  - Sputnik Latvija, 1920, 07.08.2019
Viedoklis
Krievija pavērusi robežas: Latvijas un Lietuvas iedzīvotājus kārdina "gardās" cenas
"Gribēros uzzināt šo nelietību mērogu. Es to nezinu, valdība ne reizi nav publicējusi datus par šo tēmu," uzsvēra politiķis, atzīmējot: ja pārkāpumi ir gadījušies, to apjoms noteikti nav nozīmīgs.
Včisla paziņoja, ka iedzīvotāji pierobežas rajonos "jau tāpat ir sodīti – viņi dzīvo perifērijā", bet atšķirīgās cenas abās valstīs viņiem dāvāja zināmu kompensāciju. Viņa ieskatā, Krievijas iedzīvotāji nesa Polijai nopietnus ienākumus (2015. gadā tie sasniedza apmēram 69,8 miljonus eiro), bet valdība nolēmusi iesaldēt vienošanos, tādējādi kaitējot vienkāršo cilvēku sadarbīai.
Augustā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Maskava ir gatava apspriest bezvīzu pārrobežu pārvietošanos ar Poliju un Lietuvu. Viņš atgādināja, ka ar Varšavu jau bija noslēgta vienošanās par pārrobežu sadarbību, taču Varšava vienpusējā kārtībā pārtraukusi tās darbību pēc rietumvalstu sankciju ieviešanas. Diplomāts aicināja Polijas kolēģus vēlreiz izanalizēt minēto lēmumu un uzsvēra, ka tamlīdzīga vienošanās ir izdevīga viseim reģiona iedzīvotājiem.
Polijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija, 1920, 03.08.2016
Polija nevēlas atjaunot pierobežas režīmu ar Krieviju
Rakstu pilnā apjomā pārpublicēja portāls InoSMI.
Ziņu lente
0