Latvijā

Paskatieties uz pensijām: sociālie tīkli atbild Saeimas deputātam par rindām Lidl

© Sputnik / Sergey MelkonovОткрытие супермаркетов сети Lidl в Риге вызвало ажиотаж у рижан и очереди у магазинов
Открытие супермаркетов сети Lidl в Риге вызвало ажиотаж у рижан и очереди у магазинов - Sputnik Latvija, 1920, 30.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš bija pārsteigts par veikala "Lidl" popularitāti – neskatoties uz lietu un aukstumu, rīdzinieki vēl azvien stājas garās rindās pēc lētiem produktiem.
RĪGA, 30. oktobris — Sputnik. Mazumtirdzniecības tīkls "Lidl" darbu Latvijā sāka 7. oktobrī, kad durvis vēra pirmie 15 veikali, un pircēji ieņēma vietas rindā jau tumsā.
Taču pagājušas gandrīz trīs nedēļas, un ažiotāža ap veikaliem vēl nav kritusies. Neskatoties uz karantīnu, veikali joprojām ielenc tirdzniecības vietas un ieņem vietas rindā no agra rīta. Šis fakts radījis tautas kalpa Artusa Kaimiņa neizpratni, un viņš savu pārsteigumu atklāja lasītājiem Twitter.
"Man šis fenomens nav skaidrs. Izbraucu caur Pļavniekiem un Purvciemu. Ārā līst, drēgns. Rindas pa perimetru ēkām. Trīs veikali. Tas taču nav lielveikals. Tas ir rindveikals. Ikea rindas bija nedēļu. Te jau 20 dienas. Pa rindas laiku var paspēt līdz Šauļiem? Draugs jautā," uzrakstīja Saeimas deputāts un publicēja rindas fotogrāfijas.
Tomēr sociālo tīklu lasītāji īsi un aši izskaidroja deputātam, kur meklējams zemo cenu veikala popularitātes "fenomens" – lieta tāda, ka iedzīvotāju ienākumi neatstāj izvēles iespējas.
"Realitāte ir visai skaudra. Daudzi tur stāv, jo pārtika lētāka nekā citur. Sadārdzinoties elektrībai un apkurei, seniori, kas ir pamata publika tais rindās, taupa katru centu," paskaidroja žurnālists Iļja Kozins.
"Varbūt, kad paskatīsieties lielā vairuma pensionāru pensiju un salīdzināsiet ar savu algu, tad šis fenomens taps itin skaidrs," sarkastiski atzīmēja žurnāliste Daiga Kļanska.
"Pensija/alga maza. Cenas pievilcīgas. Laika apstākļi patīkami. Pasākumi aizliegti. Var doties uz Lidl. Pastāvēt rindā. Paskatīties uz citiem. Parādīt sevi. Lēti un labi iepirkties!" savas domas atklāja lasītāja sandrakasandra.
"Ļoti daudz cilvēko dzīvo uz minimālās algas. Ja ir spriestspēja par faktisko dzīves līmeni Latvijā, izbrīnam nav vietas," politiķi informēja Kitija.
"Sveiks! Labi, ka pamanīji. Iespējams tas ir saistīts ar minimālo pensijas pabalstu 120eur. Vai ar minimālo algu 350eur pēc nodokļiem. Cik tas reizes ir mazāk par Saeimas deputāta algu? Sāpīgi skatīties uz omītēm, kuras ar asarām acīs grabina centus," pie deputāta vērsās komentētājs EMB.
"Saeimas deputāts ir šokēts redzot, cik nabadzīga ir tauta un savu izbrīnu publicē twiterī. Cinisma augstākā līga. Priecājies, ka tev nav jāskaita katrs cents," konstatēja Jānis Ozols.
"Paēdušais neēdušu nesapratīs!" atzīmēja Dzintars.
"Artuss, Tu esi cirvis, būdams Saeimas deputāts! Rinda nav dēļ cenām vai kā cita. Ir ierobežojumi, un vienlaicīgi atrasties veikalā var attiecīgs cilvēku skaits, kas noteikts ar valdības lēmumu," Kaimiņu pie sienas vēl stingrāk piespieda komentētājs ar lietotājvārdu VK.
Citi komentētāji atzīmēja, ka rindās stāv ne tikai pensionāri, un ieteica deputātam, kā izvairīties no garajām rindām.
"8:40 Imantā. Un tie nav pensionāri," konstatēja Jānis un parādīja dažas fotogrāfijas.
"Es pirms nedēļas izstāvēju, rindā pavadīju 35 minūtes. Iesaku doties no rīta tad mazāk jāgaida. Starp 50 cilvēkiem rindā bija maz sirmās galvas, vairākums ļaudis 30 - 50 gadus veci. Cenas tiešām tīkamas, reizēm pat smiekli nāca," savus iespaidus atklāja Jānis Jēkabsons.
Atgādināsim, ka pirmie 15 veikali "Lidl" 7. oktobrī tika atvērti Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Tukumā, Jelgavā, Ogrē, Valmierā, Jēkabpilī, Rēzeknē un Daugavpilī. Tie radīja lielu ažiotāžu. Piemēram, Liepājā pirmie pircēji ieradās jau pirms septiņiem rītā, bet Daugavpilī līdz pl. 8 no rīta pie ieejas sanāca simtiem cilvēku.
"Lidl" ikdienas sortiments ietver apmēram 2500 dažādas pārtikas un nepārtikas preces, kā arī sezonas un akcijas preces. Patlaban veikalos "Lidl" ir aptuveni 20 Latvijas ražotāju produkcija.
Jaunus "Lidl" veikali plānots atvērt līdz šī gada nogalei vai nākamā gada sākumā – tīkla paplašināšana plānota Rīgā, Liepājā un Daugavpilī.
Ziņu lente
0