Latvijā

Rīgas Austrumu slimnīcā atsācis darbu mobilais morgs

CC BY-SA 3.0 / mikroskops / Gaiļezers(cropped image)Рижская Восточная клиническая университетская больница
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija, 1920, 29.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diennakts laikā Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā tika uzstādīts atntirekords — miruši 20 Covid-19 pacienti.
RĪGA, 29. oktobris - Sputnik. Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) iepriekš brīdināja, ka slimnīcas morgs ir pārpildīts, tāpēc bija plānots iedarbināt mobilo morgu.
RAKUS pataloģijas centra vadītājs Valdis Miķelsons atklāja, ka dažos gadījumos visa aizgājēja ģimene slimo ar Covid-19 un nav kam apglabāt mirušos, tāpēc līķus no morga neizved. Tas rada problēmas.
Mediķi Covid-19 nodaļā - Sputnik Latvija, 1920, 27.10.2021
Latvijā
Cipule: veselības aprūpes sistēmu nāksies nomainīt pret katastrofu medicīnu
Tagad RAKUS ziņo, ka 28. oktobra naktī tur ir miruši 20 Covid-19 pacienti, kas ir slimnīcas antirekords, un mobilais morgs tomēr ir jāiedarbina. Šo informāciju apstiprināja Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis, vēsta Press.lv.
Tiek atzīmēts, ka mobilais morgs šajā slimnīcā darbojies arī aizvadītājā ziemā.
Kas attiecas uz gultu skaitu, tiek ziņots, ka neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā gultas izvietotas arī garāžā, kur līdz šim iebrauca NMPD automašīnas, vedot pacientus. Patlaban tur ir izveidota jauna uzņemšanas nodaļa ar 12 gultām, kurās uzreiz varēs sākt pacientu ārstēšanu..
Palāta Daugavpils slimnīcas Covid-19 nodaļā - Sputnik Latvija, 1920, 26.10.2021
Latvijā
Atlikuši 4% gultasvietu: ārstiem var nākties atteikt smagi slimajiem
Atgādinām, ka iepriekš Daugavpils reģionālajā slimnīcā ziņoja par nepietiekamu gultu skaitu un skābekļa trūkumu Covid-19 pacientiem.
Turklāt kopš oktobra vidus slimnīcā katru dienu mirst seši līdz desmit Covid-19 pacienti, bet medicīnas personāls ir pārslogots.
Ziņu lente
0