Latvijā

Kā cīnīties ar "anarhistiem" uz Latvijas ceļiem?

© Pixabay / PexelsПьяный за рулем
Пьяный за рулем - Sputnik Latvija, 1920, 29.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceļu satiksmes drošības padomes eksperti diskutēja par cīņas veidiem ar pārkāpējiem uz Latvijas ceļiem
RĪGA, 29. augusts - Sputnik. Satiksmes drošības padomes sanāksmē izskanēja dažādas iespējas cīņai ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem, raksta Mixnews.lv.
Kā vienu no cīņas metodēm eksperti piedāvāja regulāru ceļu satiksmes noteikumu zināšanu pārbaudi vadītājiem, kā arī dažādus ierobežojumus rupjākajiem noteikumu pārkāpējiem.
Молодые люди на прокатных электросамокатах - Sputnik Latvija, 1920, 07.10.2020
Elektriskie skrejriteņi netiks reģistrēti, toties tos ierobežos
Valsts policijas Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics atzīmēja, ka tikai neliels procents autovadītāju, ne vairāk kā 5%, regulāri pārsniedz ātrumu uz ceļiem. Taču tieši viņus var uzskatīt "par anarhistiem uz ielas".
Viņš uzsvēra, ka esošie instrumenti uz viņiem neiedarbojas, tāpēc vairāk jādomā par piespiedu ietekmēšanas līdzekļiem.
Tie varētu būt jauni naudas sodi, aizliegumi, ierobežojumi, piemēram, kā uzturlīdzekļu nemaksātājiem, kā arī, iespējams, braukšanas korekcijas kursi.
Autovadītājiem, kas brauc bez tiesībām un to dara atkārtoti, valsts varētu ieviest liegumu nākotnē ilgākā laika periodā iegūt tiesības, uzskata Rinkevics.
Технический осмотр транспортного средства - Sputnik Latvija, 1920, 30.09.2020
CSDD: tehniskās apskates nodošana privātās rokās uzskrūvēs pakalpojuma cenas
Un, kas attiecas uz dzērājšoferiem, tādiem pārkāpējiem varētu piemērot automašīnas konfiscēšanu. Taču tādā gadījumā rodas jautājums, kā rīkoties, ja pārkāpējs braucis ar dienesta automašīnu.
Prokurore Laila Grigāne piedāvāja veikt autovadītājiem regulāru satiksmes noteikumu zināšanu pārbaudi. Viņa uzsvēra, ka vadītāji bieži vien neseko līdzi jauninājumiem un satiksmes noteikumu izmaiņām. Prakse rada, ka krimināllietās par satiksmes negadījumiem apsūdzētie pārsvarā nav ievērojuši satiksmes noteikumus.
Atgādinām, ka 2020. gadā vien Latvijā tika konstatēti 78 046 ātruma pārsniegumi.
Ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) rezultātā Latvijā 2020. gadā gāja bojā 141 cilvēks.
Стационарный фоторадар на улице Юглас в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 08.08.2020
Autovadītājiem pastāstīja, kā izvairīties no dubulta soda
Tiesa tiek uzskatīts, ka visbiežākie avāriju iemesli Latvijā ir vadītāja nogurums vai transportlīdzekļa vadīšana alkohola apreibumā. Latvijas Iekšlietu ministrijā apsver jaunu pieeju piedzērušo vadītāju sodīšanai: par braukšanu dzērumā var noteikt kriminālatbildību.
Ziņu lente
0