Latvijā

85 cilvēki ar darbnespējas lapu vienā uzņēmumā vienlaikus. Kā tas saistīts ar vakcināciju?

CC0 / PxHere / Ноутбук на столе
Ноутбук на столе - Sputnik Latvija, 1920, 29.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Strauji pieauga darba devēju iesniegumu skaits sakarā ar aizdomām par nepamatotām darbnespējas lapām.
RĪGA, 29. oktobris — Sputnik. Pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas no 11. oktobra Veselības inspekcijā ienāk daudz iesniegumu, sakarā ar aizdomām par nepamatotu darbnespējas lapu izsniegšanu, ziņo Mixnews.
Darba devēji vēršas ar iesniegumiem pārbaudīt darbnespējas lapu izsniegšanas pamatotību darbiniekiem. Saskaņā ar Veselības inspekcijas datiem iesniegumi saņemti pat par 85 darbiniekiem no vienas iestādes. Paši darba devēji to saista ar darbiniekam izteiktu brīdinājumu par vakcinācijas nepieciešamību.
Vīrietis tukšā birojā - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Latvijā
No 11. janvāra nevakcinētos Latvijā sāks atlaist no darba ar kompensāciju
Ņemot vērā lielo iesniegumu skaitu, viena iesnieguma izskatīšanas laiks var aizņemt vairāk nekā mēnesi.
Ja tiek konstatēti darbnespējas lapu izsniegšanas kārtības pārkāpumi, ārsts var tikt saukts pie administratīvās atbildības. Atbilstoši Ārstniecības likuma 87. pantam par darbnespējas lapas izsniegšanas un anulēšanas kārtības neievērošanu tiek piemērots naudas sods no 140 līdz 1400 eiro.
28. septembrī valdība apstiprināja jaunus noteikumus cīņai ar Covid-19 pandēmijas radīto krīzi. Normas paredz obligātās vakcinācijas ieviešanu atsevišķu profesiju pārstāvjiem. Vakcīnas jāsaņem izglītības iestāžu darbiniekiem, kā arī medicīnas darbiniekiem, ar klientiem strādājošajiem aptiekāriem un ilgtermiņa sociālās aprūpes centru darbiniekiem.
Министр экономики Латвии Янис Витенбергс - Sputnik Latvija, 1920, 17.10.2021
Latvijā
Vitenbergs pastāstīja par iespējama atbalsta apjomu uzņēmējiem
Jaunās prasības stāsies spēkā 15. novembrī. No 11. oktobra līdz šim laikam minēto profesiju pārstāvji var turpināt darbu, regulāri veicot koronavīrusa testus.
Vēlāk, 8. oktobrī, valdība ieviesa valstī ārkārtējās situācijas režīmu, kas paredz arī pienākumu vakcinēties Covid-19 profilaksei visiem publiskā sektora darbiniekiem.
Ziņu lente
0