Latvijā

Krievijas bruņoto spēku virsnieki viesojās Ādažu bāzē ar bruņojuma kontroles vizīti

© Sputnik / Sergey MelkonovПодразделение латвийской армии
Подразделение латвийской армии - Sputnik Latvija, 1920, 28.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar EDSO kvotām Latvijai ik gadu ir jāuzņem viena novērtējuma vizīte un trīs bruņojuma kontroles inspekcijas vizītes.
RĪGA, 28. oktobris — Sputnik. 26. oktobrī Krievijas Federācijas bruņoto spēku virsnieki uzturējās vizītē Latvijā. Vizītes ietvaros viņi apmeklēja Ādažu militāro bāzi un veica republikas bruņojuma kontroli, ziņo Latvijas Aizsardzības ministrijas mājaslapa.
Pārbaude notika Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) valstu sadarbības ietvaros saskaņā ar Vīnes vienošanos. "Novērtējuma vizītes mērķis bija apmeklēt un iepazīties ar Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi, par kuru Latvija ik gadu sniedz vispārējo militāro informāciju EDSO Vīnes dokumenta noteikto saistību ietvaros," teikts Aizsardzības ministrijas paziņojumā.
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs - Sputnik Latvija, 1920, 27.10.2021
Stoltenbergs atradis vidutāju NATO un Krievijas dialogā
Vīnes vienošanās, kas tika parakstīta 2011. gadā EDSO forumā, paredzēta dalībvalstu uzticības un drošības tālākai nostiprināšanai (EDSO pievienojušās 57 valstis Eiropā, Āzijā un Amerikā). Saskaņā ar tās noteikumiem dalībvalstis ik gadus iesniedz informāciju par bruņotajiem spēkiem, bruņojuma un tehnikas galvenajām sistēmām, plānošanu aizsardzības jomā un militāro budžetu.
Saskaņā ar EDSO kvotām Latvijai ik gadu ir jāuzņem viena novērtējuma vizīte un trīs bruņojuma kontroles inspekcijas vizītes. Tāpat Latvijas pārstāvji veic bruņojuma kontroles inspekcijas un novērtējuma vizītes citās EDSO dalībvalstīs.
Ziņu lente
0