Krievijā

Gincburgs: "Sputnik V" pasargā no visiem Covid-19 "delta" variantiem

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasХолодильник с российской вакциной от коронавирусной инфекции "Гам-Ковид-Вак" ("Спутник V")
Холодильник с российской вакциной от коронавирусной инфекции Гам-Ковид-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija, 1920, 28.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakcīna "Sputnik V" ir efektīva pret visiem Covid-19 paveidiem, tostarp pret jaunu "delta" variantu.
RĪGA, 28. oktobris — Sputnik. Vakcīna "Sputnik V" pasargā no visiem koronavīrusa variantiem, tai skaitā no jauna "delta" paveida, paziņoja RIA Novosti Gamaleja centra vadītājs Aleksandrs Gincburgs.
"Vakcīna "Sputnik V" ir efektīva pret visiem variantiem, neviens no variantiem nav kļuvis epidēmiski svarīgāks salīdzinājumā ar sākotnējo variantu," sacīja Gincburgs.
Вакцина Спутник Лайт - Sputnik Latvija, 1920, 22.10.2021
Latvijā
Rīgas dome: daudzi seniori joprojām gaida "Sputnik V"
Viņš atzīmēja, ka pasaulē pastāvīgi parādās jaunie delta varianti, taču pagaidām, vismaz Maskavā, nav neviena, kas pēc izplatības pārsniegtu vienu desmitdaļu procenta.
Iepriekš Lielbritānijas veselības aizsardzības aģentūra (UK Health Security Agency, UKHSA) paziņoja, ka Covid-19 "delta" jaunajam variantam AY.4.2 jeb VUI-21OCT-01 var būt straujāks izplatības temps salīdzinājumā ar "deltu".
Pirmdien kļuva zināms par trim inficēšanas gadījumiem ar "delta" AY.4.2 variantu Maskavā un Piemaskavā.
Pagaidām nav datu par to, ka Covid-19 "delta" jaunais variants AY.4.2 izraisa smagāku slimības gaitu vai ka tas ir rezistents pret antivielām, paziņoja RIA Novosti "Rospotrebnadzor" Epidemioloģijas zinātniski pētnieciskā institūta jaunu slimību diagnostikas metožu izstrādes zinātniskās grupas vadītājs Kamils Hafizovs.
PVO galvenā mītne Ženēvā - Sputnik Latvija, 1920, 15.10.2021
Pasaulē
PVO atzina "Sputnik V" par labu vakcīnu. Kad gaidāma reģistrācija?
Preparāts "Sputnik V" izstrādāts uz pārbaudītās un labi izpētītās cilvēka adenovīrusu platformas. Neseno pētījumu dati rāda, ka preparāta efektivitāte pret koronavīrusu sastāda 97,6%. Atskaite sastādīta uz 3,8 miljonu Krievijas iedzīvotāju vakcinācijas analīzes datu pamata.
Gada sākumā Krievija nosūtīja pieteikumu vakcīnas "Sputnik V" reģistrācijai ES ar pakāpeniskās ekspertīzes (rolling review) procedūru. Procedūra sākās 4. martā. Krievija jau vairākkārt norādījusi, ka EMA iesniegti visi dokumenti, kas nepieciešami preparāta apstiprināta.
Iepriekš EMA apgalvoja, ka preparāta apstiprināšanas ātrumu būs iespējams novērtēt pēc inspekcijām Krievijā. Pavasarī EMA un Pasaules veselības organizācijas eksperti apmeklēja vakcīnas ražotnes un novērtēja klīniskos datus, kas iegūti preparāta pielietošanas gaitā.
Patlaban Krievijas vakcīna "Sputnik V" reģistrēta gandrīz 70 valstīs ar kopējo iedzīvotāju skaitu virs 3,5 miljardiem cilvēku. Vairāku valstu, piemēram, Argentīnas, Serbijas, Bahreinas, Ungārijas, Meksikas un citām valstīm, regulatoru dati liecina, ka "Sputnik V" ir viena no drošākajām un efektīvākajām vakcīnām pret koronavīrusu.
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Latvija, 1920, 12.10.2021
Pasaulē
Lielbritānijā apsūdz Krieviju par Covid-19 vakcīnas formulas zādzību. Ko atbildēja Kremlis
Ziņu lente
0