Latvijā

Atlaides sabiedriskajā transportā atkal ir pieejamas, taču ne visiem

© Sputnik / Sergey MelkonovВалидатор е-талона в рижском трамвае
Валидатор е-талона в рижском трамвае - Sputnik Latvija, 1920, 28.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdība nolēma atgriezt braukšanas maksas atvieglojumus skolēniem un svarīgajās nozarēs strādājošiem.
RĪGA, 28. oktobris — Sputnik. Braukšanas maksa sabiedriskajā transportā tiks kompensēta noteiktām personu grupām, tajās ietilpst izglītojamie, kas klātienē apmeklē izglītības iestādes, un kritiski svarīgās nozarēs nodarbinātās personas, raksta lz.lv.
Tādējādi sabiedriskā transporta atlaides atkal būs pieejamas mediķiem, pedagogiem, policijas darbiniekiem un sociālās aprūpes jomas darbiniekiem.
Пожар в хостеле на улице Меркеля, в центре Риги - Sputnik Latvija, 1920, 01.10.2021
Latvijā
Policisti Latvijā nopietni ķersies pie Covid-19 ierobežojumu ievērošanas pārbaudēm
Iepriekš atlaides tika atceltas, jo Covid-19 izplatības dēļ tika ieviesti stingrāki ierobežojumi. "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa ziņoja, ka atvieglojumu atcelšana notikusi automātiski. Atvieglojumi nav atcelti personām ar pirmo vai otro invaliditātes grupu, personām līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, cilvēkiem, kas pavada personu ar pirmo invaliditātes grupu, vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti.
Pēc valdības domām sabiedriskā transporta izmantošana ir saistīta ar augstu Covid-19 izplatības risku, tāpēc, lai mazinātu transporta noslogojumu, jārobežo cilvēku mobilitāte.
Valdības grozījumi arī nosaka kārtību, kādā darba devējs var organizēt darbinieku nogādāšanu līdz darba vietas ar savu transportu.
Atgādinām, ka no 21. oktobra līdz 15. novembrim Latvijā stājās spēkā stingri Covid-19 ierobežojumi, šajā laika periodā nestrādās visi veikali, izņemot pirmās nepieciešamības, kā arī būs pieejami tikai paši nepieciešamākie pakalpojumi. Tāpat iedzīvotājiem jāievēro mājsēdes režīms no plkst.20:00 līdz plkst.5:00.
Ziņu lente
0