Krievijā

Šoigu atgādināja Vācijai un Eiropai, ar ko beidzas spēku savilkšana pie Krievijas robežām

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Pāriet pie mediju bankasМинистр обороны РФ, генерал армии Сергей Шойгу
Министр обороны РФ, генерал армии Сергей Шойгу - Sputnik Latvija, 1920, 25.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Drošība Eiropā var būt tikai kopīga, neaizskarot Krievijas intereses," paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs, atbildot uz Vācijas AM vadītājas Annegrētas Krampas-Kārenbaueres vārdiem par nepieciešamību savaldīt Krieviju.
RĪGA, 25. oktobris — Sputnik. Vācijas Aizsardzības ministre Annegrēta Krampa-Kārenbauere, atbildot uz jautājumu par to, vai NATO pārdomā Krievijas savaldīšanas scenārijus Baltijas un Melnās jūras reģioniem, arī gaisa telpā ar kodolieročiem, paziņoja, ka vajagot Maskavai skaidri likt saprast, ka rietumvalstis ir gatavas izmantot arī tādus līdzekļus, vēsta RIA Novosti.
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu atbildēja uz politiķes izteikumiem – viņš uzsvēra, ka Berlīnei gan vajadzētu atcerēties, ar ko beidzas spēku savilkšana pie Krievijas robežām.

"Līdztekus Krievijas militāras savaldīšanas aicinājumiem NATO konsekventi savelk spēkus pie mūsu robežām. Vācijas aizsardzības ministrei vajadzētu ļoti labi zināt, ar ko tamlīdzīgi soļi jau beigušies Vācijai un Eiropai," paziņoja Šoigu.

Ministrs atgādināja, ka "drošība Eiropā var būt tikai kopīga, neaizskarot Krievijas intereses".
Pie tam armijas ģenerālis atzīmēja, ka tieši NATO šobrīd nav gatava līdztiesīgam dialogam. Viņš atgādināja, ka NATO "savaldīšanas" plāns Afganistānā beidzies ar katastrofu, ar ko tagad nākas tikt galā visai pasaulei.
ASV GS lidmašīnas - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Politika
Kremlis pauž satraukumu: NATO spēku skaits Baltijas valstīs un Polijā ir dubultojies
Atgādināsim, ka Krievija no 1. novembra aptur savas pastāvīgās pārstāvniecības un citu struktūru darbību NATO. Uz nenoteiktu laiku apturēta alianses misijas darbība Maskavā, militārā bloka informācijas birojs būs slēgts.
Šādi soļi pieņemti atbildei pēc NATO lēmuma anulēt astoņu Krievijas pārstāvniecības darbinieku akreditāciju.
Ziņu lente
0