Politika

NATO patiešām nav gatava dialogam par drošību: Pabriks apstiprināja

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / 13.Saeimas deputātu svinīgais solījumsМинистр обороны Латвии Артис Пабрикс
Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija, 1920, 25.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu iepriekš paziņoja, ka NATO pagaidām nav gatava līdztiesīgam dialogam par labu kopīgai drošībai. Diemžēl Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks šos vārdus apstiprināja.
RĪGA, 25. oktobris – Sputnik. Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks atskaitījās par NATO dalībvalstu aizsardzības ministru tikšanos, kas aizritēja 21. oktobrī. Pēc viņa vārdiem, ministri saskaņojuši jauno ģenerālo plānu aizsardzībai no jebkura iespējama Krievijas uzbrukuma," vēsta Mixnews.lv.
Atgādināsim, ka Maskava jau vairākkārt norādījusi: Krievija neplāno nekādus uzbrukumus un nevienu neapdraud. Tomēr NATO valstu aizsardzības ministri no jauna izstrādā aizsardzības plānus.
ASV GS lidmašīnas - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Politika
Kremlis pauž satraukumu: NATO spēku skaits Baltijas valstīs un Polijā ir dubultojies
Pabriks atzīmēja, ka Latvija katrā tikšanās reizē starp galvenajiem darbības virzieniem izvirza jautājumu par atbilstošiem spēkiem un pareizu plānošanu no pirmās konflikta minūtes, ņemot vērā to, ka pieejams sabiedroto personāls, nepieciešamais ekipējums un nav nekādas aizkavēšanās lēmumu pieņemšanā.
Turklāt politiķis norādīja, ka Krievija varot izmantot jebkādas Baltijas valstu vājības pazīmes. Viņš atgādināja arī par hibrīddraudiem.
Tomēr atgādināsim, ka Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu iepriekš paziņoja, ka "drošība Eiropā var būt tikai kopīga, nepārkāpjot Krievijas intereses".
Viņš atgādināja, ka NATO centīgi savelk spēkus pie Krievijas robežām. Un tieši alianse pašlaik nav gatava līdztiesīgam dialogam.
Официальный представитель МИД России Мария Захарова на деловом завтраке ИноСМИ-иноагенты в России в рамках ПМЭФ-2021 - Sputnik Latvija, 1920, 20.08.2021
Baltijā
Zaharova pastāstīja, pie kā novedusi NATO spēku klātbūtne Baltijas valstīs
Atgādināsim, ka Krievija no 1. novembra aptur savas pastāvīgās pārstāvniecības un citu struktūru darbu NATO, kā arī uz nenoteiktu laiku apturēts alianses misijas darbs Maskavā, militārā bloka informācijas birojs tiks slēgts.
Šādi pasākumi pieņemti atbildei pēc NATO lēmuma anulēt astoņu Krievijas pārstāvniecības darbinieku akreditāciju.
Ziņu lente
0