Latvijā

Pēc mājsēdes beigām nevakcinētājiem Latvijas iedzīvotājiem vieglāk nekļūs

© Sputnik / Sergey MelkonovЛюди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге
Люди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 22.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc 15. novembra nevakcinēto Latvijas iedzīvotāju dzīve vieglāka nekļūs – viņiem pat varētu pastiprināt ierobežojumus.
RĪGA, 22. oktobris — Sputnik. Pēc mājsēdes beigām, 15. novembrī, gaidāmi vēl stingrāki ierobežojumi nevakcinētājiem, 20. oktobrī preses konferencē pēc valdības sēdes paziņoja premjerministrs Krišjānis Kariņš, raksta Mixnews.
Pagaidām konkrēti lēmumi nav pieņemti un diskusijas turpinās. Par vienu no šādiem pasākumiem varētu kļūt ministru prezidenta piedāvātā iedzīvotāju vecumā virs 50 gadiem obligāta vakcinācija.
Председатель Совета Федерации РФ Валентина Матвиенко - Sputnik Latvija, 1920, 22.10.2021
Pasaulē
Baltijai nav aktuāla cīņa ar Covid-19? Delegāti pamet zāli Matvijenko uzstāšanos laikā
"No 15. novembra pret Covid-19 nevakcinētajiem ierobežojumi būs pat lielāki. Pēc 15. novembra nevakcinētajiem nekas nekļūs vieglāk," uzsvēra premjers.
Atgādinām, ka no 21. oktobra līdz 14. novembrim Latvijā ieviesti stingrāki epidemioloģiski drošības pasākumi jeb mājsēde. Būs pieejami tikai būtiskāko preču veikali – pārtikas, aptiekas, optikas, dzīvnieku barības, preses, higiēnas preču, telekomunikācijas, grāmatu, ziedu veikali un degvielas uzpildes stacijas. Ierobežots sniegto pakalpojumu klāsts, atcelti sporta un izklaides pasākumi, aizliegti publiski pasākumi tostarp piketi un gājieni. Skolēnu rudens brīvlaiks pagarināts līdz 29. oktobrim, bet 1. novembrī skolās klātienē atgriezīsies 1.-3. klašu skolēni, un pārējie turpinās mācības attālināti. Sabiedriskajā ēdināšanā maltītes būs pieejamas tikai līdzņemšanai un ēdināšanas vietu darba laiks būs no plkst. 6.00 līdz plkst. 19.00. Darba laika ierobežojums neattieksies uz piegādēm.
Панорама города Рига в Латвии, 1990 год - Sputnik Latvija, 1920, 22.10.2021
Latvijā
Par "komandantstundas" neievērošanu draud nopietns sods
No plkst. 20.00 vakarā līdz plkst. 5.00 rītā visiem iedzīvotājiem ir jāatrodas mājās. Uzturēties ārpus savas dzīves komandantstundas laikā var tādu attaisnojošu iemeslu dēļ, kā pārvietošanās uz/no darba, diennakts aptieku apmeklēšana, medicīnisko pakalpojumu saņemšana utt., par ko ir jāaizpilda apliecinājums par dzīvesvietas atstāšanas iemeslu.
Arī komandantstundas laikā varēs izvest pastaigā mājdzīvniekus mājas tuvumā. Iedzīvotāju pārvietošanās kontrolei nakts laikā tiks pieaicināti IeM darbinieki.
No 21. oktobra līdz 15. novembrim pilsētas un piepilsētas sabiedriskajā transportā pasažieruskaits nedrīkst pārsniegt 50 % no tā ietilpības.
Ziņu lente
0