Video

Migranti cenšas ielauzties Polijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Afganistānas bēgļi, kuri kopš augusta dzīvo pie Polijas un Baltkrievijas robežas, nolēma ielauzties Polijas teritorijā. Skatieties, kas notika pēc tam, kad migrantiem izdevies nokļūt Polijā.
Baltkrievijas Valsts robežsardze publicēja incidenta video, kas notika bēgļu nometnē netālu no robežas kontroles punkta Usnažā.
Migranti no Afganistānas, kuri vairāk nekā divus mēnešus dzīvo pie Polijas un Baltkrievijas robežas, nolēma izlauzties caur dzeloņstiepļu nožogojumu. Bēgļi izšķīrās par izmisīgu soli neiespējamības dēļ saņemt atbildi uz lūgumu par patvēruma piešķiršanu Polijā.
Нелегальные мигранты на польско-белорусской границе - Sputnik Latvija, 1920, 19.10.2021
Baltijā
ES fiksē patvēruma meklētāju skaita pieaugumu: "karstie punkti" ir Latvijā un Lietuvā
Rezultātā Polijas robežsargi pielietoja piparu gāzi, lai nomierinātu dumpiniekus, vēlāk bēgļus nolika ar seju pret zemi (tostarp bērnus un sievietes), saslēdza rokudzelžos un aizveda nezināmā virzienā.
Lietuva, Polija un Latvija ziņo par neredzētu migrantu plūsmu kopš šī gada sākuma. Minskai pārmet bēgļu tranzītu uz ES valstīm.
Baltijas valstis ieviesušas ārkārtējās situācijas režīmu pierobežas zonā un piešķīrušas robežsargiem pilnvaras izraidīt migrantus uz Baltkrieviju.
Baltkrievijas robežsardzes komiteja vēstīja par vairākiem migrantu vardarbīgas padzīšanas gadījumiem no ES teritorijas.
Iepriekš Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko informēja, ka Minska vairs necentīsies apturēt nelegālo migrantu plūsmu uz Eiropas Savienības valstīm. Viņš uzsvēra, ka Rietumu sankciju dēļ tagad
Ziņu lente
0