Latvijā

Ušakovs nosoda Iesalnieka naida runu par nevakcinētajiem krievvalodīgajiem

© Sputnik / Sergey MelkonovNils Ušakovs
Nils Ušakovs - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālistiem, kuri iebilst pret svarīgas informācijas izplatīšanu krievu valodā, nav ne mazāko tiesību apvainot krievvalodīgos, uzsvēra Rīgas bijušais mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs.
RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. Rīgas bijušais mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs publikācijā savā lapā Facebook asi nosodīja Latvijas nacionālistu politiku, kuri, pēc viņa vārdiem, nevēlas, lai informācija par vakcināciju Covid-19 profilaksei būtu pieejama krievu valodā.
Ušakovs asi nosodīja arī Saeimas deputāta, Nacionālā bloka pārstāvja Jāņa Iesalnieka izteikumus – viņš iepriekš apgalvoja, ka pie koronavīrusa krīzes valstī esot vainojami "padomju kolonisti".
Iesalnieks uzskata, ka viņu ("padomju kolonistu") nevēlēšanās vakcinēties novedusi pie stingriem ierobežojumiem un tagad latviešu bērni nevar mācīties un sportot.
Ušakovs informēja, ka Rīgas domes mērs no "Saskaņas" Andris Morozovs vērsies Valsts drošības dienestā par politiķa izteikumiem, veltītiem Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem.
"Iesalnieka izteikumi aizvaino Latvijas krievvalodīgos iedzīvotājus un atbilst hate speech jēdzienam. Tas – pirmkārt. Viņa izteikumi vēl vairāk apgrūtina cīņu ar vīrusu, jo nekādi nepalīdz pārliecināt vakcinēties svārstīgos, gluži otrādi. Tas – otrkārt. Tagad valsts sola cīnīties ar provokācijām un dezinformāciju, policija draud maksimāli stingri vērsties pret jebkādiem provokatoriem. Grūti sameklēt lielākus provokatorus mūsu valstī nekā Iesalnieks un Co," teikts publikācijā.
Noslēgumā Ušakovs aicināja nepievērst nevienam uzmanību un vakcinēties.
Iepriekš Ušakovs savā publikācijā pats pievērsa uzmanību faktam, ka slimnīcās nonākt liels skaits nevakcinētu krievvalodīgo.
Politiķis atzīmēja: ja krievvalodīgo acīs atteikšanās no vakcinācijas ir savdabīga protesta forma pret kaut ko, kas viņiem Latvijā nepatīk, tā tomēr nav labākā protesta forma. Bijušais Rīgas mērs aicināja atteikties no protestiem, kas ved pie reanimācijas, ieteica vakcinēties un pasargāties.
Ziņu lente
0