Latvijā

No 11. janvāra nevakcinētos Latvijā sāks atlaist no darba ar kompensāciju

© Pixabay / epicantusVīrietis tukšā birojā
Vīrietis tukšā birojā - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pret Covid-19 nevakcinētajiem darbiniekiem, kurus darba devējiem būs iespējams atlaist no 11. janvāra par neatbilstību ieņemamajam amatam, tiks izmaksāta kompensācija.
RĪGA, 21. oktobris — Sputnik. Darbiniekiem bez Covid-sertifikāta atlaišanas gadījumā pienāksies kompensācija vienas mēnešalgas apmērā. Atbilstošo lēmumu pieņēmusi valdība, vēsta Press.lv.
Pieņemtie noteikumi paredz, ka pēc 11. janvāra, kad Latvijā plānots noslēgt ārkārtējās situācijas režīmu, darba devējam būs tiesības nekavējoties atbrīvot darbinieku no ieņemamā amata, ja viņam nav Covid-sertifikāta. Tieslietu ministrija norādīja: ja darbinieks nav saņēmis sertifikātu par vakcināciju Covid-19 profilaksei vai pārciestu slimību, kas nepieciešams darba pienākumu pildīšanai, tas ir pietiekams pamats uzskatīt, ka darbinieks neatbilst ieņemamajam amatam.
Кабинет министров Латвийской республики, Государственная канцелярия Латвийской республики - Sputnik Latvija, 1920, 19.10.2021
Latvijā
Pie visa vainīgi nevakcinētie. Valdība ievieš izolāciju
28. septembrī valdība apstiprināja jaunus noteikumus cīņai ar Covid-19 pandēmijas radīto krīzi. Normas paredz obligātās vakcinācijas ieviešanu atsevišķu profesiju pārstāvjiem. Vakcīnas jāsaņem izglītības iestāžu darbiniekiem, kā arī medicīnas darbiniekiem, ar klientiem strādājošajiem aptiekāriem un ilgtermiņa sociālās aprūpes centru darbiniekiem.
Jaunās prasības stāsies spēkā 15. novembrī. No 11. oktobra līdz šim laikam minēto profesiju pārstāvji var turpināt darbu, regulāri veicot koronavīrusa testus.
Vēlāk, 8. oktobrī, valdība ieviesa valstī ārkārtējās situācijas režīmu, kas paredz arī pienākumu vakcinēties Covid-19 profilaksei visiem publiskā sektora darbiniekiem.
Ziņu lente
0