Pasaulē

Izraēlā reģistrēts jauns Covid-19 paveids, vēsta mediji

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasVakcinācija pret Covid-19
Vakcinācija pret Covid-19 - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācija liecina, ka 11 gadus vecam zēnam Izraēlā diagnosticēts Covid-19, turklāt fiksēta jauna koronavīrusa mutācija.
RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. Jauna koronavīrusa mutācija AY.4.2 reģistrēta zēnam, kurš atgriezies Izraēlā no ārzemēm. Zinātnieki uzskata, ka tā varētu būt virulentāka nekā "delta" paveids, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Izraēlas televīziju.
Valsts Veselības ministrija informēja, ka Covid-19 diagnosticēts bērnam, kas atgriezās Izraēlā no ārzemēm Telavivas lidostā. Pēc ierašanās saslimušais uzturējās izolācijā.
Covid-19 testu veikšana - Sputnik Latvija, 1920, 14.09.2021
Pasaulē
"Delta" paveids: fiksēts jauns specifisks simptoms
Iepriekš koronavīrusa paveidu ar izteiktu virulenci reģistrēja britu zinātnieki. Kembridžas speciālisti un ģenētiķi no Londonas konstatēja, ka mutējušais paveids, iespējams, ir par 10-15% virulentāks nekā "delta". Ja šie slēdzieni apstiprināsies, minētais paveids būs pats "lipīgākais" kopš pandēmijas sākuma.
Zinātnieki vērtē, ka AY.4.2 var izprovocēt Covid-19 izplatības uzliesmojumu Lielbritānijā. To jau fiksē katram desmitajam inficētajam cilvēkam, un daļa kopējā pacientu skaitā ātri pieaug.
Ziņu lente
0