Viedoklis

Atsaldēti ļaudis. Kāpēc ES pasludina sevi par Arktiku?

© Sputnik / Александр Лыскин / Pāriet pie mediju bankasArktika
Arktika - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienībai nav izdevies vasarā sagatavot savas ragavas, tāpēc viņi gatavojas sēsties svešās.
Briseles varasvīriem ienācis prātā: ja jau oktobrī salstam kā Arktikā, kāpēc gan nenodēvēties pašiem par Arktiku? Tā nu viņi paziņoja: "Eiropas Savienība atrodas Arktikā. ES pilnvērtīga dalība arktiskajos jautājumos ir ģeopolitiska nepieciešamība." Šai frāzei jāpievērš īpaša uzmanība, konstatēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans.
Tomēr gribētos zināt, vai visa tā viņu stratēģija mazliet nešauj pār strīpu? Viņi jau pieprasa aizliegt ieguvi Arktikā. Nē, ne jau visiem. Tikai Krievijai.
Klasiska Rietumu iecere. Ja aizliegts, bet ļoti, ļoti gribas, var izdarīt tā, lai arī citiem būtu aizliegts. Tā nu ES nolēmusi likt lietā ziloņa uzvedību trauku bodītē. Vēlreiz demonstrē savu ģeogrāfisko stulbumu. Ziloņi Arktikā mirst nost.
Arī Eiropā viņi tagad nejūtas īsti omulīgi. Un tikai tāpēc vien, ka tur arī trešo enerģētikas paketi pieņēma, lai kontrolētu to, kas viņiem nepieder – Krievijas gāzi. Tā viņiem patiešām nepieder. Un tagad viņiem tās nemaz nav. Bet ziema ir tuvu.
Un par Briseles slaveno tālredzību tagad var sacerēt fabulas, leģendas, anekdotes. Un kurināt ugunskurus. Izskatās, ka tas ir labākais enerģētisko dokumentu pielietojums – iekuram.
Ugunskurā var mest arī "Arktisko stratēģiju". Galu galā tik vien tajā ir jēgas, ka varasvīri nolēmuši: skriesim pakaļ, mēģināsim panākt. Ja nepanāksim, tad vismaz sasildīsimies.
Gāzesvada Ziemeļu straume 2 gāzes sadales mezgls  - Sputnik Latvija, 1920, 15.10.2021
Viedoklis
Krievija nav Eiropas ienaidnieks: ES vajadzīga gāze pa jauniem cauruļvadiem
Ziņu lente
0