Latvijā

Te nekas nav darāms: daudzi Latvijā sapņo par darbu Eiropā

CC0 / pxhere / Чемодан с вещами
Чемодан с вещами - Sputnik Latvija, 1920, 20.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar ziņām par kārtējo ārkārtējo situāciju sociālajos tīklos cēlās jautājumu cunami: "ko darīt, ja Latvijā vairs nevaru nopelnīt normālai dzīvei".
RĪGA, 20. oktobris – Sputnik. Daudziem apnicis izdzīvot ēdamā un komunālo maksājumu labad, citi vairs nespēj izdomāt, kā vēl ietaupīt, bet vajag vēl paēst, daudziem – arī bērnus paēdināt... Sapratuši, ka tuvākajā nākotnē nekas labs nav gaidāms, iedzīvotāji meklē darbu ārzemēs. Stāsta par savu pieredzi, sakariem, apsvērumiem, raksta Bb.lv. Šī situācija vērojama visur: TikTok, Facebook, Telegram grupās. Visur raksta, ka vajadzīgas valodas – angļu, franču...
Lūk, ko apspriež Facebook:
"Latvijā dzīvojošie, es gribētu uzklausīt atsauksmes par darbu ārzemēs. Varbūt kāds ir strādājis vai strādā tieši peļņas dēļ? Zinu, ka daudzi brauc uz sezonu zemenes vākt utt., varbūt arī tagad ir kaut kādas vakances?" taujā viena lasītāja.
"Es tagad tā strādāju Nīderlandē. Skatoties kurp gribat braukt un kāda jums ir angļu valoda," komentēja cita apmeklētāja.
Lietussargs britu karoga krāsās - Sputnik Latvija, 1920, 27.09.2021
Pasaulē
Lielbritānija steigšus izsniedz darba vīzas: vajadzīgi vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku
"Darba ir papilnam! Es esmu Francijā. Sāku braukāt jau pirms kovida. Saimniekam ir daudz nekustamo īpašumu, tāpēc vienmēr ir darbs, ziemā Kuršavelē ar viesiem šalē, vasarā Azūra krastā villa + dzīvokļi. Par mājokli tādā darbā nav jāmaksā. Taču vajadzīgas valodas – angļu un franču. Franču valodu neprotu, zaudēju daudz laika ar Google tulkotāju telefonā, pildu dažādus uzdevumus visādās iestādēs, angliski Francijā nerunā (ļoti reti). Angļu valoda vajadzīga darbam ar atbraucējiem, kā man. Bez valodas var strādāt par apkopēju, aukli krievvalodīgās ģimenēs, tikai vajag autovadītāja tiesības, bērnus no skolas atvest. Bagātnieku mājās bieži vajadzīgi pāri, vīrs ar sievu, vadīt saimniecību, gan uz sezonu, gan ilgu laiku. Meklē arī atsevišķi meitenes. Tur algas nav lielas, tomēr noteikti lielākas nekā Latvijā. Vajadzīgi vakcinētie, protams, noteikti ar ES pasēm, jo te ir daudz cilvēku no Ukrainas un Krievijas, dokumentu viņiem nav, un jums jau ir priekšrocība, būt no ES ir ļoti svarīgi!!! Varu uzaicināt franču grupās, tur bieži ir sludinājumi par tādu darbu. Varat arī paši grupas pameklēt: krievvalodīgie Francijā, darbs Azūra krastā, mūsējie Azūra krastā utt., pēc tam tiksiet skaidrībā, ko nodzēst, kur palikt. Visas šīs grupas rada Krievijas iedzivotāji. Daudzi aģenti piedāvā darbu, viņiem jāsamaksā %, tā ir norma. Kad aizķersieties, apaugsiet ar paziņām, saņemsiet piedāvājumus pa tiešo. Apmēram tā. Anglijā es pēc skolas strādāju visādās fabrikās. Normāli, tikai man liekas, tagad valsts ir slēgta," ļoti izvērstu atbildi sniedza pieredzējusi komentētāja.
Курение - Sputnik Latvija, 1920, 24.07.2021
Latvijā
Nedz īsti priecīgi, nedz īsti veseli: kā Latvijas iedzīvotāji aizvadīja "kovida" gadu
Ziņu lente
0