Latvijā

Latvijas tirgotāji par izolāciju: valdība pieņēmusi neizpildāmus lēmumus

© Sputnik / Sergey Melkonov"Rimi" lielveikalā
Rimi lielveikalā - Sputnik Latvija, 1920, 20.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdības paziņojums par izolāciju līdz 15. novembrim nenāca pēkšņi, tomēr tirgotāji Latvijā ir neapmierināti, jo premjerministrs līdz ar ministriem nespēj pilnvērtīgi informēt nozari par atbalsta mehānismiem un citiem būtiskiem jautājumiem.
RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. Latvijas tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusevičs, uzsverot nepietiekamo atbalstu nozarei, lai popularizētu vakcināciju nevakcinēto darbinieku vidū, atzīmēja, ka spēles noteikumi ir nesaprotami, jo neviens nav gatavs dialogam ar nozares uzņēmumiem. Tā strādāt, viņa ieskatā, nav iespējams. Kompensācijas un testi ir jautājumi, uz kuriem uzņēmējiem jāsaņem atbildes.
Tirdzniecības centrs Akropole - Sputnik Latvija, 1920, 26.09.2021
Latvijā
Tirgotāji draud ar tiesu, ja tiks ieviesti ierobežojumi lielveikaliem
Uzņēmēji uzskata, ka ļoti svarīgi saglabāt testu derīguma termiņu pašreizējo 72 stundu apjomā, jo 48 stundu periods būtiski sarežģīs darba procesu. Nozarei nav arī skaidras atbildes par iespējām turpināt darbinieku testēšanu ar eksprestestiem.
Tirdzniecības uzņēmumi vēlas saņemt precīzu atbildi arī uz jautājumu par kompensācijām, ko izolācijas režīma laikā veikali būs spiesti būtiski ierobežot darba laiku.
Darba grupa finanšu ministra Jāņa Reira vadībā gatavo ierosinājumus, kas paredz subsīdijas darbinieku algām, slimības lapas apmaksu no pirmās dienas vakcinētajiem darbiniekiem, atbalstu apgrozījuma līdzekļu zuduma gadījuma, taču ne saskaņā ar agrākajiem kritērijiem. Savukārt Ekonomikas ministrija sola pagarināt nodokļu nomaksas termiņus, taču galīgais lēmums tiks pieņemts tuvākajā laikā.
Продовольственный магазин Максима в Валке - Sputnik Latvija, 1920, 22.12.2020
Unikāls eksperiments: Latvijas Tirgotāju asociācijas vadītājs par kārtējiem ierobežojumiem
Ziņu lente
0