Krievijā

"Ziemeļu straumes 2" pirmais cauruļvads ir aizpildīts: gāzesvadu gatavo startam

© Sputnik / Илья ПиталевСтроительство газопровода "Северный поток-2" в Ленинградской области
Строительство газопровода Северный поток-2 в Ленинградской области - Sputnik Latvija, 1920, 19.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā 170 miljoni kubikmetru tehniskās gāzes iesūknēti "Ziemeļu straumes 2" pirmajā cauruļvadā – speciālisti nodrošinājuši gāzes transportēšanai nepieciešamo spiedienu.
RĪGA, 19. oktobris – Sputnik. Noslēgta gāzesvada "Ziemeļu straume 2" pirmā cauruļvada aizpildīšana ar tehnisko gāzi, informēja projekta operators – kompānija "Nord Stream 2 AG".
Iepriekš vēstīts, ka septembrī pabeigtā gāzesvada pirmo cauruļvadu 4. oktobrī sāka aizpildīt ar tehnisko gāzi.
"18. oktobrī gāzesvada "Ziemeļu straume 2" pirmā cauruļvada aizpildīšana ar gāzi ir pabeigta," teikts uzņēmuma paziņojumā.
"Nord Stream 2 AG" informēja, ka atbilstoši plāniem un projekta prasībām cauruļvads aizpildīts ar tā saucamo tehnisko gāzi apteuveni 177 miljonu kubikmetru apjomā. Cauruļvadā nodrošināts spiediens 103 bāru apmērā – ar to pietiek, lai pēc tam sāktu gāzes transportēšanu.
"Turpinās otrā cauruļvada regulēšanas darbi. Par nākamajiem tehniskajiem soļiem "Nord Stream 2" ziņos atsevišķi," piebilda operators.

"Ziemeļu straume 2" pie starta līnijas

Projektu "Ziemeļu straume 2" veido divi cauruļvadi līdzās strādājošajai "Ziemeļu straumei" no Krievijas krastiem līdz Vācijai. To kopējā jauda sastādīs 110 miljardus kubikmetru gāzes gadā.
Газопровод высокого давления - Sputnik Latvija, 1920, 18.10.2021
Pasaulē
Eiropā apstiprina: "Gazprom" izpilda saistības pilnā apjomā
Krievija jau vairākkārt norādījusi, ka "Ziemeļu straume 2" ir vienīgi ekonomisks projekts, tomēr ASV, Ukraina un Baltijas valstis kavēja būvdarbus politisku apsvērumu dēļ.
"Ziemeļu straumes 2" būvdarbi noslēdzās 10. septembrī, šobrīd turpinās operatora sertifikācijas process saskaņā ar ES Gāzes direktīvas noteikumiem. Reglaments paredz, ka process var ilgt vairākus mēnešus.
Krievijas vicepremjers Aleksandrs Novaks paziņoja, ka cauruļvads ir gatavs sākt darbu, "Nord Stream 2 AG" izpildījusi noteikumus projekta sertifikācijai. Tagad Vācijas kompetentajai iestādei jāizsniedz atļauja tā ekspluatācijai.
Gāzesvada Ziemeļu straume 2 gāzes sadales mezgls  - Sputnik Latvija, 1920, 15.10.2021
Viedoklis
Krievija nav Eiropas ienaidnieks: ES vajadzīga gāze pa jauniem cauruļvadiem
Ziņu lente
0