Politika

Krievijas pārstāvis ANO apsūdz Rietumus par konflikta kurināšanu Kosovā

© Sputnik / Нэнси Сисель / Pāriet pie mediju bankasПостоянный представитель Российской Федерации при Организации Объединённых Наций Василий Небензя
Постоянный представитель Российской Федерации при Организации Объединённых Наций Василий Небензя - Sputnik Latvija, 1920, 18.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Ņebenzja atgādināja, ka rietumvalstis faktiski izdabā Prištinai, dāvā tai visatļautības sajūtu un provocē atklātu sadursmi.
RĪGA, 18. oktobris – Sputnik. Rietumvalstis, nereaģējot uz Prištinas darbībām, tuvina atklātu sadursmi starp Kosovu un Belgradu, ANO Drošības padomes sēdē konstatēja Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Ņebenzja, vēsta RIA Novosti.
"Nožēlojam (..), ka mūsu Rietumu kolēģi izvairās no godīga publiska notikumu vērtējuma, vēl aizvien aicinot abas puses ievērot savaldību. Savukārt tieši "Kosovas vadītāji" izvirza Belgradai ultimatīvas prasības atzīt Kosovas neatkarību un izmaksāt kaut kādas "reparācijas". Rietumvalstis nekādi nav nosodījušas arī "lielalbāņu" aģitāciju Tirānā un Prištinā," teica Ņebenzja.
Спецназ полиции Косово во время протестов косовских сербов в Яринье - Sputnik Latvija, 1920, 30.09.2021
Viedoklis
"Balkānos atkal iedegas liesmas". Pie kā novedīs konfrontācija Kosovā
Pēc viņa vārdiem, nopietna problēma ir soļi "Kosovas armijas" radīšanas jomā, ko atbalsta atsevišķas valstis. "Tamlīdzīgām idejām jāliek nopietni šķēršļi, nepieņemami izteikumi šajā jautājumā precīzi jākvalificē," viņš atzīmēja.
"Rietumu kolēģu neskaidrā reakcija, kas uzrauga un faktiski izdabā Prištinai, dāvā tai visatļautības sajūtu un neizbēgami provocē tuvošanos atklātai sadursmei," paziņoja Ņebenzja.
Viņš atgādināja, ka atbildība par miera un drošības uzturēšanu novadā gulstas uz NATO spēkiem Kosovā un ES misiju likuma virsvadības jomā.
1999. gadā "Kosovas atbrīvošanas armijas" albāņu separātistu sadursmes ar Serbijas policiju noveda pie NATO spēku uzlidojumiem Dienvidslāvijai (tolaik to veidoja Serbija un Melnkalne). 2008. gada 17. februārī Kosovas albāņu struktūras Prištinā vienpusējā kārtībā pasludināja neatkarību no Serbijas.
Pašpasludināto republiku neatzīst Serbija, Krievija, Ķīna, Izraēla, Irāna, Spānija, Grieķija un vairākas citas valstis.
Президент России Владимир Путин участвует в ежегодной пресс-конференции в режиме видеоконференции, 17 декабря 2020 - Sputnik Latvija, 1920, 18.12.2020
Par NATO, grēkiem un specdienestiem. Kādus jaunumus atklāja Putins
Ziņu lente
0