Latvijā

Vitenbergs pastāstīja par iespējama atbalsta apjomu uzņēmējiem

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / Saeimas 20.decembra sēdeМинистр экономики Латвии Янис Витенбергс
Министр экономики Латвии Янис Витенбергс - Sputnik Latvija, 1920, 17.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdības solītājs atbalsts uzņēmumiem ārkārtējās situācijas laikā varētu sasniegt 60 miljonus eiro mēnesī.
RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Latvijas ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs iepriekš ziņoja, ka ārkārtējās situācijas laikā uzņēmumi, kuru darbību ietekmē pret Covid-19 izplatību vērstie ierobežojumi, var rēķināties ar valsts atbalstu.
Ceturtdien, 14. oktobrī, finanšu ministra Jāņa Reira vadītā darba grupa panākusi konceptuālu vienošanos par konkrētiem uzņēmumu atbalsta mehānismiem.
Сотрудники в офисе - Sputnik Latvija, 1920, 12.10.2021
Latvijā
Valdība gatava biznesa atbalstam veltīt 60 miljonus eiro mēnesī
Tagad kļuvis zināms, cik liels varētu būt valsts piešķirtais atbalsts. Pēc Vitenberga vārdiem summa varētu sasniegt 60 miljonus eiro mēnesī, raksta Mixnews.lv.
Ministrs skaidroja, ka konceptuāla vienošanās par konkrētām summām ir panākta tikai saistībā ar apgrozāmo līdzekļu programmu, kas varētu būt 40 miljonu eiro mēnesī, bet par citām atbalsta programmām finanšu ministra Jāņa Reira vadītā darba grupa turpinās diskusijas nākamnedēļ.
Atbalstu paredzēts sniegt iekštelpu izklaides un atpūtas pakalpojumu sniedzējiem, mazumtirdzniecības pakalpojumu sniedzējiem, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem, foto pakalpojumu sniedzējiem, ceļojumu pakalpojumu sniedzējiem, sanāksmju un tirdzniecības izstāžu pakalpojumu sniedzējiem, sporta un ārpusskolas izglītības nozarei, mākslas, izklaides un atpūtas nozarei, friziera pakalpojumu sniedzējiem, fiziskās labklājības pakalpojumu sniedzējiem un ķīmiskajām tīrītavām.
Par norādītajām nozarēm ir panākta šāda vienošanās: ja uzņēmumu apgrozījums kritīsies vismaz par 20%, tiem grantu veidā tiks kompensēti 30% no iepriekšējos trīs mēnešos (augustā, septembrī un oktobrī) nomaksātās summas algu fondā. Pilnībā slēgtām nozarēm šādā veidā paredzēts kompensēt 60%. Atbalstam par iepriekšējo mēnesi uzņēmēji varēs pieteikties līdz esošā mēneša 25. datumam.
Люди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 11.10.2021
Latvijā
Informācija par vakcīnām un vakcinācijas vietām tagad pieejama VM vietnē
Atgādinām, daži no valsts atbalsta veidiem uzņēmumiem, kuru darbību ietekmē pret Covid-19 izplatību vērstie ierobežojumi, ir atliktā nodokļu maksāšana, apgrozāmo līdzekļu granti un subsīdijas darba algām.
Tāpat tika izteikta ideja par slimības lapu apmaksu vakcinētiem darbiniekiem ar Covid-19 simptomiem no pirmās slimības dienas, lai viņi varētu palikt pašizolācijā. Tāpat viņiem varētu apmaksāt Covid-19 testu.
Turklāt apgrozāmo līdzekļu grantu programma ir jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju, kas arī prasīs kādu laiku.
Ziņu lente
0