Latvijā

Rīgā privātās teritorijas tagad tiks attīrītas no sniega "piespiedu" kārtībā

© Sputnik / Sergey MelkonovЖенщина убирает снег
Женщина убирает снег - Sputnik Latvija, 1920, 17.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja īpašnieks neattīra no sniega viņam piederošo teritoriju, pilsētas dienesti tagad varēs izdarīt to viņa vietā, izstādot rēķinu bet pēc darbu veikšanas.
RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods pastāstīja, ka dome ir sagatavojusi noteikumus, kas paredz, ka privātīpašumā esošās ietves, tiks attīrītas no sniega piespiedu kārtā, bet pēc tam īpašnieks saņems rēķinu par izpildīto darbu, raksta Lsm.lv.
Kā norādīja Vaivods, norma par "piespiedu izpildi" ir iekļauta pašvaldības noteikumos. Tagad pilsētas dienesti ir tiesīgi novākt sniegu no privātās teritorijas ietves, bet pēc darbu veikšanas izstādīt rēķinu. Patlaban notiek jaunu noteikumu saskaņošana ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.
Витрина закрытого кафе - Sputnik Latvija, 1920, 22.09.2021
Latvijā
Svaigs gaiss rada brīnumus: Latvijas kafejnīcas un restorāni gatavo terases ziemai
Ja īpašums un tam piegulošās teritorijas netiek pienācīgi uzturētas, īpašniekam var uzlikt par pienākumu novērst trūkumus saprātīgos termiņos. Pretējā gadījumā to izdarīs pašvaldība un pēc tam izstādīs īpašniekam rēķinu par šo darbu veikšanu.
Vaivods precizēja, ka cena par teritorijas tīrīšanu būs aptuveni 2-3 centi par kvadrātmetru.
Iepriekš ziņots, ka Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja atbalstīja grozījumus Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošajos noteikumos, kas paredz būtiskas izmaiņas ēkām pieguļošo teritoriju kopšanā.
Tostarp plānots samazināt sāls lietošanu gājēju celiņu attīrīšanai no sniega. Turpmāk uz gājēju celiņiem drīkstēs izmantot pretslīdes materiālus ar ne vairāk kā 20% sāls daudzumu tajos.
Ziņu lente
0