Latvijā

Opozīcijas deputāti lūdz VM vadītāju sniegt detalizētu informāciju par Covid-19 statistiku

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / Saeimas 11.jūnija attālinātā ārkārtas sēdeМинистр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс
Министр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс - Sputnik Latvija, 1920, 17.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņas" deputāti lūdz sniegt statistikas datus par pilnībā vakcinēto pret Covid-19 pacientu un mirušo skaitu.
RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Deputāti Ivars Zariņš, Valērijs Agešins, Vitālijs Orlovs, Edgars Kucins un Artūrs Rubiks vērsušies pie veselības ministra Daniela Pavļuta ar lūgumu sniegt papildu informāciju par Covid-19 statistiku, vēsta Press.lv.
Deputāti pieprasa informāciju par saslimstību ar Covid-19, kur būtu minēts laika intervāls no vakcinācijas pabeigšanas līdz saslimšanai, atsevišķi norādot arī informāciju par katra ražotāja vakcīnām atsevišķi.
QR-коды и очереди в магазины: в Латвии вступил в силу режим ЧС - Sputnik Latvija, 1920, 16.10.2021
Video
QR kodi un rindas pie veikaliem: Latvijā pasludināta ārkārtējā situācija
Deputāti tāpat pieprasa datus par Covid-19 paveidiem vakcinētām, daļēji vakcinētām un nevakcinētām personām. Pavļuts lūgts sniegt informāciju par mirušajiem nedēļu griezumā un viņu vakcinācijas faktu.
Sakarā ar to, ka vairākās Skandināvijas valstīs apturēta bērnu vakcinācija miokardīta un perikardīta gadījumu dēļ, Pavļutu lūdz sniegt statistiskos datus par konstatēto abu slimību skaitu uz jauniešiem no 2015. līdz 2019. gadam. Tāpat nepieciešami dati par miokardīta un perikardīta gadījumu skaitu bērniem un pusaudžiem par pērno un šo gadu, ar norādījumu, vai slimība konstatēta pēc inficēšanās ar Covid-19 vai vakcinācijas.
Turklāt deputāti interesējas, vai Veselības ministrija (VM) analizē citu valstu vakcinācijas pieredzi un saslimstības un mirstības pieaugumu pēc vakcinācijas, piemēram, kā VM izskaidro situāciju Izraēlā, pēc augsta vakcinācijas līmeņa sasniegšanas, pēkšņi pieaudzis saslimšanas un mirstības gadījumu skaits.
Tāpat deputāti lūdz skaidrot, kāpēc valstīs ar vismazāko vakcinācijas aptveri, piemēram, Ēģiptē ir relatīvi vismazākā saslimstība un mirstība.
Ziņu lente
0