Latvijā

Cipule pastāstīja, kam jābūt mājas aptieciņā Covid-19 gadījumā

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasЛекарственные препараты и градусник для измерения температуры
Лекарственные препараты и градусник для измерения температуры - Sputnik Latvija, 1920, 17.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā pieaug saslimstība ar Covid-19, līdz ar to palielinās slodze uz veselības aprūpes sistēmu, NMPD direktore Liene Cipule deva padomus, kas jālieto saslimšanas ar Covid-19 gadījumā.
RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD) direktore Liene Cipule Twitter vietnē nosaukusi nepieciešamākos medikamentus, kas jālieto saslimšanas ar Covid-19 gadījum, raksta Press.lv.
"Pretdrudža medikamenti, C vitamīns, klepus sīrups," uzrakstīja viņa. Cipule paskaidroja, ka klepu sīrups jālieto sausam klepum, ja kļūst labāk un sākas atkrēpošana, jāturpina sīrupa lietošana. Turklāt jādzer daudz šķidruma un jāizvairās no gulēšanas uz muguras, kā arī biežāk jāmaina gulēšanas pozas un jāveic elpošanas vingrinājumi.
QR-коды и очереди в магазины: в Латвии вступил в силу режим ЧС - Sputnik Latvija, 1920, 16.10.2021
Video
QR kodi un rindas pie veikaliem: Latvijā pasludināta ārkārtējā situācija
"Bet galvenais - saziņa ar savu ārstu. Iespējams, tieši Jums ir vajadzīgs vēl kas!" piebilda Cipule.
NMPD patlaban ierodas tikai akūtos gadījumos, kad cilvēka dzīvībai draud briesmas. Apmēram 100 cilvēkiem dienā, ja briesmas dzīvībai nedraud, dienesta operatori iesaka vērsties citās vietās, nodod gadījumus konsultantiem.
Komentējot valdības ierobežojumus, Cipule atzīmēja, ka tuvākā mēneša laikā stāvoklis neuzlabosies, bet tuvāko divu nedēļu laikā nāksies hospitalizēt tikpat lielu pacientu skaitu, kā pašlaik.
Ziņu lente
0