Latvijā

Kļuva zināmi piektā Latvijas kasieru čempionāta uzvarētāji

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasРабота магазина
Работа магазина - Sputnik Latvija, 1920, 16.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas kasieru čempionātā uzvarēja "Cash&Carry" un "TOP!" veikalu darbinieki
RĪGA, 16. oktobris — Sputnik. 14. oktobrī, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā notika piektais Latvijas kasieru čempionāts.
Čempionātu organizēja Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) sadarbībā ar AS "LPB".
Kā pastāstīja Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs, šāds čempionāts palīdz paaugstināt kasieru kvalifikāciju, sekmēt pircēju apkalpošanas kultūru, celt tirdzniecības darbinieka prestižu, popularizēt labākos tirdzniecības uzņēmumus.
LTA ir pārliecināti, ka ceļot darbinieku prestižu, tiek popularizēts arī pats uzņēmums, kā arī spēku izmēģināšana šāda veida konkursā attīsta uzņēmuma mikrovidi un patriotismu.
Панорама Риги - Sputnik Latvija, 1920, 11.08.2021
Latvijā
"Nesanāk piestāt pat nieka bulciņas nopirkt": lauciniece šausminājās par Rīgu
Čempionātā piedalījās komandas no dažādām Latvijas pilsētām. Katrā komandā trīs dalībnieku sastāvā dienas garumā demonstrēja savas prasmes un zināšanas, ko vērtēja kompetenta žūrija.
Konkursa uzdevumi bija šādi: apsveikums (stāsts par uzņēmumu un komandu); pirkuma reģistrācija (preču apstrādes ātrums un kvalitāte, strādājot ar kases sistēmu), kontakts ar pircēju (dialogs par neikdienišķām, kuriozām, konflikta situācijām, kas sastopamas kasieru darbā); naudas skaitīšana (naudas apstrādes ātrums); likumdošanas pārzināšana (tests likumdošanā par patērētāju tiesībām; preču kustības uzskaiti; darba un epidemioloģisko drošību).
Rezultātā pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja Viktorija Klušina, viņa pārstāvēja kompāniju "Saniteks" — veikali "Cash & Carry".
Otro vietu ieņēma Annija Veinberga no "TOP!" veikala, trešo vietu ieguva Henisa Veidemane arī no veikala "TOP!"
Uzvarētāji saņēma prēmijas no Ivara Strautiņa vārdā nosaukta speciāla balvu fonda – 50-300 eiro apmērā, atkarībā no iegūtas vietas.
Sestais Latvijas kasieru čempionāts notiks 2022. gada maijā. Tas ilgs divas dienas — pirmajā dienā sacentīsies uzņēmumu pārstāvji, bet otrajā - profesionālo mācību iestāžu audzēkņi.
Ziņu lente
0