Pasaulē

Forbes: NATO var sarīkot badu Kaļiņingradas apgabalā

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasПодготовка боевой техники к участию в параде Победы в Калининграде
Подготовка боевой техники к участию в параде Победы в Калининграде - Sputnik Latvija, 1920, 15.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu mediji uzskata Kaļiņingradas apgabalu par "NATO biedu", ASV pārstāvji jau vairākkārt stāstījuši par plāniem ieņemt reģionu, sākoties sadursmei ar Krieviju.
RĪGA, 15. oktobris — Sputnik. Ziemeļatlantijas alianses valstis var bloķēt Kaļiņingradas apgabala apgādi ar pārtikas produktiem kara laikā, stāsta Forbes analītiķis Deivids Ekss, vēsta RIA Novosti.
"Eksklāvs ir Krievijas bāze NATO robežās. Taču tas nozīmē, ka spriedzes apstākļos alianses valstu valdības viegli varētu nobloķēt kravas automašīnu, vilcienu un lidmašīnu kustību, ar kuru palīdzību tiek īstenota Kaļiņingradas apgabala krājumu papildināšana," stāsta analītiķis publikācijā.
Analītiķis atgādināja, ka nesen Igaunija iepirkusi Izraēlā pretkuģu spārnotās raķetes "Blue Spear" ar darbības rādiusu līdz 320 kilometriem. Viņa ieskatā, Tallinai tagad "ir unikāla iespēja radīt Krievijai problēmas" Baltijas jūrā.
Pateicoties jaunajam bruņojumam, Igaunija ieguvusi ne tikai aizsardzības, bet arī uzbrukuma iespējas, precizēja Ekss. Viņš ir pārliecināts, ka konfliktā ar Maskavu valsts izmantos raķetes, lai pārtrauktu pārtikas produktu, degvielas un papildspēku plūsmu no Krievijas kontinentālās daļas uz puseksklāvu.
Военный эксперт Иван Коновалов - Sputnik Latvija, 1920, 23.05.2021
Kaļiņingradu nesalauzt: eksperts paskaidroja, kāpēc eksklāvs kaitina NATO
Amerikāņu mediji uzskata Kaļiņingradas apgabalu par "NATO biedu", ASV pārstāvji jau vairākkārt stāstījuši par plāniem ieņemt reģionu, sākoties sadursmei ar Krieviju. Ziemeļatlantijas alianses karavīri ne vienu vien reizi izspēlējuši uzbrukumus apgabalam militārajās mācībās.
Izteikumus par Rietumu armiju iespējām ieņemt Kaļiņingradu Krievijas eksperti nosauca par fantāzijām. Piemēram, militāro zinātņu doktors Konstantins Sivkovs atgādināja: mēģinājumi ieņemt jebkādu Krievijas teritorijas daļu novedīs pie kodolkara.
Ziņu lente
0