Žuzeps Borels atzīst: "Gazprom" un Ungārijas līgums nepārkāpj ES likumus

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasEiropas Savienības augstākais pārstāvis ārlietās Žuzeps Borels
Eiropas Savienības augstākais pārstāvis ārlietās Žuzeps Borels - Sputnik Latvija, 1920, 14.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienības augstākais pārstāvis ārlietās Žuzeps Borels informēja, ka Krievijas koncerna "Gazprom" un Ungārijas līgums par gāzes piegādēm pa "Turcijas straumi" nepārkāpj ES normatīvos aktus.
RĪGA, 14. oktobris — Sputnik. Krievijas koncerna "Gazprom" un Ungārijas līgums par gāzes piegādēm, apejot Ukrainu, atbilst ES likumiem. Par to samitā Kijevā pastāstīja Eiropas Savienības (ES) augstākais pārstāvis ārlietās Žuzeps Borels, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Reuters sniegto informāciju.
Кондратьев: зачем Газпрому украинская труба и сколько за нее дадут - Sputnik Latvija, 1920, 06.10.2021
Video
Eksperts: kāpēc "Gazprom" vajadzīga Ukrainas GTS un cik par to maksās
Diplomāts atzīmēja, ka ES dalībvalstis var netraucēti slēgt divpusējas vienošanās.
"Cik man zināms, Ungārijas un "Gazprom" darījumā nav nekā pretlikumīga, nekā, kas neatbilstu Eiropas likumdošanai," norādīja diplomāts.
Iepriekš "Gazprom" un Ungārijas kompānija "MVM CEEnergy" parakstīja divus ilgtermiņa līgumus par gāzes piegādēm pa "Turcijas straumi" un tālāk – caur Serbiju un Austriju. Abi maršruti apiet Ukrainu. Kijevā apgalvoja, ka Budapeštas lēmums "kaitē" abu valstu attiecībām, un apņēmās sūdzēties Eiropas Komisijā.
Флаг Евросоюза на здании в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 06.10.2021
Pasaulē
Savienotajās Valstīs uzskata, ka Eiropa tuvojas norietam
Ungārijas ārlietu un ārējo ekonomisko sakaru ministrs Pēters Sījārto ieteica necensties ietekmēt valsts politiku enerģētikas jautājumos no ārienes. Savukārt Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs piezīmēja, ka aizliegti tranzīta maršruti nepastāv, bet ar Krieviju noslēgtais gāzes līgums garantē Ungārijai drošas un stabilas gāzes piegādes. Nekādas starptautiskās normas un tiesības tas nepārkāpj, piebilda Kremļa pārstāvis, un diezin vai kādam, ieskaitot Ukrainu, ir tiesības iejaukties šajā divpusējo attiecību aspektā.
Ziņu lente
0