Latvijā

Koncepcija mainījusies: valdība grozījusi ierobežojošos pasākumus

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasMinistru kabineta ēka Rīgā
Ministru kabineta ēka Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 14.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdība konstatējusi "tehnikas neprecizitātes" un izdarījusi vairākus grozījumus ierobežojuma un aizsardzības pasākumos, kas saistīti ar Covid-19 izplatību.
RĪGA, 14. oktobris — Sputnik, Dmitrijs Oļeiņikovs. Lielākais pārsteigums, protams, skar banku darbību. Vismaz divas lielas bankas jau paziņoja, ka neapkalpos savās filiālēs klientus bez sertifikātiem. Acīmredzot, tagad lēmums būs jāpārskata, jo Ministru kabinets lēmis, ka banku pakalpojumi ir "pirmās nepieciešamības" pakalpojumi, tātad, atsakoties tos sniegt, tiek ierobežotas cilvēka pamattiesības.
Vienlaikus personām bez vakcinācijas jābūt pieejamiem pasta, apavu un apģērba remonta pakalpojumiem, kā arī citiem sadzīves pakalpojumiem, ko nav iespējams saņemt "attālināti".
Отделение интенсивной терапии в больнице Бетель в Берлине - Sputnik Latvija, 1920, 05.10.2021
Latvijā
Slimnīcas gatavojas ārkārtas situācijai: prioritāte Covid-19 pacientiem
Saskaņā ar jaunajiem epidemioloģiskās drošības noteikumiem, pakalpojumu sniegšanas vietās, kur vienam apmeklētājam pieejama platība mazāka nekā 15 kvadrātmetri, telpā var atrasties tikai viens apmeklētājs.
Izejamās un svētku dienās tirdzniecības centros ļauts sniegt tikai vitāli svarīgus pasākumus, pie kuriem pieder arī banku un iepriekš minētie sadzīves pakalpojumi, sabiedriskās ēdināšanas punkti (līdzņemšanai), pirmās nepieciešamības preču veikali, ieskaitot telekomunikāciju preces, aptiekas utt., kas iekļautas "pirmās nepieciešamības" preču sarakstā jau likuma redakcijā, kas apstiprināta pavasarī.
Atļauts strādāt tirdzniecības vietām, kur ieeja un izeja pircējiem būs atsevišķa.
Tirdzniecības centros apmeklētāju plūsma jāsadala "drošā" un "nedrošā" zonā. Tikai personas ar Covid-sertifikātiem var nokļūt "drošajā" zonā un atpakaļ. Savukārt nevakcinētās personas var atrasties tikai tirdzniecības centra "nedrošajā" zonā.
Учительница  - Sputnik Latvija, 1920, 12.10.2021
Latvijā
Pedagogi Ķekavas novadā ziņo par aiziešanu no darba obligātās vakcinācijas gadījumā
Savukārt paplašināts iestāžu saraksts, kam ir tiesības (pienākums) kontrolēt ierobežojumu ievērošanu. Iepriekš publicēts vesels valsts iestāžu saraksts, kuru darbiniekiem ļauts kontrolēt tirdzniecības vietas un pircējus no drošības prasību ievērošanas viedokļa. Protams, to vidū ir policija (valsts un pašvaldību) un veselības aprūpes sistēmu dienesti. Kā arī: Pārtikas un veterinārais dienests, Ugunsdzēsības un glābšanas dienests, pašvaldību administratīvā inspekcija, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, Darba valsts inspekcija, Valsts ieņēmumu dienests, Robežsardze. Tagad atbildīgajām iestādēm pievienoti Izglītības kvalitātes dienesta darbinieki. Domājams, drīz sarakstā parādīsies arī Valsts valodas centra pārstāvji.
Izmaiņas skar kultūras pasākumu organizāciju. No 18. oktobra visi pasākumi tiks organizēti tā saucamajā drošajā zonā, proti, cilvēkiem ar sertifikātiem, ar ierobežotu apmeklētāju skaitu, iestāžu darba laiks: no pl. 6:00 līdz 21:00.
Машина Службы неотложной медицинской помощи - Sputnik Latvija, 1920, 12.10.2021
Latvijā
NMPD noraida 100 izsaukumus dienā
Valdība plāno raidījumu vadītājiem radio un televīzijā piešķirt tiesības vadīt raidījumus bez aizsargmaskām, studijā atļauts ierasties ne vairāk kā 30 viesiem, protams, ar Covid-sertifikātiem.
Mainīti noteikumi, kas skar darba organizāciju uzņēmumos: ja darba devējs informēs darbinieku par nepieciešamību uzrādīt sertifikātu (par vakcināciju vai pārciestu slimību), darbinieka pienākums ir sākt vakcināciju ne vēlāk kā 10 dienu laikā pēc informācijas saņemšanas. Iepriekš bija paredzēts 7 dienu termiņš. Spēkā atstāta prasība darbiniekam noslēgt vai vismaz sākt vakcinācijas procedūru līdz 15. novembrim. Pretējā gadījumā darbinieku var atstādināt no dienesta pienākumu izpildes.
Ziņu lente
0