Politika

"Bezatbildīgi cilvēki". Politologs par aicinājumiem ASV paplašināt sankcijas pret Krieviju

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasKapitolijs
Kapitolijs - Sputnik Latvija, 1920, 14.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstnieks ASV Anatolijs Antonovs paziņoja, ka politiķi Amerikā cenšas sagraut attiecības ar Krieviju. Savu viedokli par situāciju pauda politologs Pāvels Tarusins.
RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Krievijas vēstnieks ASV Anatolijs Antonovs pauda viedokli par ASV Senāta locekļu ierosinājumu iekļaut sankciju sarakstā vēl 35 Krievijas pilsoņus, vēsta RIA Novosti.
ASV valsts sekretāra vietniece Viktorija Nulanda - Sputnik Latvija, 1920, 12.10.2021
Viedoklis
Pātaga vai cepumi: ko Nulanda patiesībā ved uz Krieviju
Diplomāts norādīja, ka patiesu neizpratni rada tas, ar kādu maniakālu uzstājību Savienotajās Valstīs cenšas sagraut Krievijas un ASV attiecības.
"To spilgti apliecina jauns mēģinājums vērst ierobežojumus pret 35 Krievijas pilsoņiem ar absolūti izdomātu ieganstu," vēstnieks Antonovs norādīja savā lapā Facebook.
Pēc diplomāta domām, ar tādām darbībām Kapitolijs cenšas radīt cīņas ilūziju ar Amerikas ienaidniekiem, ko viņi paši sadomā, nevis risināt augošās problēmas pašu valstī.
Politologs, Maskavas valsts universitātes Valsts pārvaldes fakultātes pasniedzējs Pāvels Tarusins konstatēja, ka amerikāņu senatoru darbības ir bezatbildīgas.
"Šie aicinājumi ir nenormāli. Ar tiem nāk klajā absolūti bezatbildīgi cilvēki. Viņi neuzņemas nekādu atbildību par ārpolitikas rezultātiem. Viņi var teikt, visu, ko vēlas," viņš teica.
Vienlaikus, politologs atzīmēja, ka ASV ārpolitikā lēmumus pieņem Kongress, nevis prezidents.
"Bet visi šie kongresmeņu, senatoru paziņojumi vienkārši veido noteiktu fonu, iespējas ASV prezidenta Džo Baidena operācijām ASV un Krievijas attiecībām. Tās ir nosacītas rekomendācijas. Tomēr veselais saprāts Vašingtonā, kā mēs redzam, tomēr gūst virsroku. Ieradās (ASV valsts sekretāra vietniece – red.) Nulanda, notiek pārrunas. Jā, smagi. Taču tās turpināsies. Domāju, kaut kādas konstruktīvas attiecības veidosies, jo tas ir gan Krievijas, gan ASV interesēs. Pretējā gadījumā ir ļoti sarežģīti vienatnē, nesaprotot vienam otru, risināt pasaules līmeņa problēmas," atzīmēja Pāvels Tarusins.
Ziņu lente
0