Pasaulē

Krievija un Ķīna uzskata, ASV militāri bioloģiskās iestrādes ir bīstamas

© Sputnik / Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasПроверка готовности войск РХБЗ к возникновению угрозы заражения вирусными инфекциями
Проверка готовности войск РХБЗ к возникновению угрозы заражения вирусными инфекциями - Sputnik Latvija, 1920, 13.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kievija un Ķīna informēja par risku, ko nes 200 ASV bioloģisko laboratoriju darbs pasaulē.
RĪGA, 13. oktobris — Sputnik. Krievija un Ķīna sagatavojušas kopīgu rezolūciju par draudiem, ko rada vairāk nekā 200 ASV bioloģiskās laboratorijas, kas strādā ārpus ASV, vēsta RIA Novosti.
ANO Ģenerālās asamblejas Pirmās komitejas sēdē dokumentu nolasīja Ķīnas pastāvīgā pārstāvja ANO vietnieks Gens Šuans. Diplomāts paskaidroja, ka rezolūcija attiecas uz Konvencijas par bioloģiskajiem un toksīnu ieročiem (BTWC) stiprināšanu.
Костюм химзащиты - Sputnik Latvija, 1920, 07.09.2021
Krievijā
KF Izmeklēšanas komiteja komentēja ASV biolaboratoriju tīkla paplašināšanos
"Krievija un Ķīna pievērš uzmanību ASV un to sabiedroto militāri bioloģiskajai aktivitātei aiz savas teritorijas robežām. Vairāk nekā 200 ASV bioloģiskās laboratorijas izvietotas ārpus ASV teritorijas, strādā nepārskatāmi un rada nopietnas bažas un starptautiskās sabiedrības jautājumus par to, vai tas atbilst Konvencijai par bioloģiskajiem un toksīnu ieročiem," teikts dokumentā.
Maskava un Pekina ir vienisprātis: šī darbība kaitē Krievijas un Ķīnas nacionālajai drošībai.
Jautājumus rada arī ASV bioloģiskā aktivitāte savā teritorijā, jo informācijas trūkums nedod iespēju noskaidrot, vai tā atbilst Konvencijai par bioloģiskajiem un toksīnu ieročiem.
Krievija un Ķīna aicināja Vašingtonu un tās sabiedrotos rīkoties atklāti un atbildīgi, kā arī informēt pasauli par savu militāro bioloģisko darbību ārvalstīs.
Šļirce - Sputnik Latvija, 1920, 11.07.2021
Viedoklis
"Koronavīruss ir lielisks!" ASV veselu gadu klusējušas par bīstamiem eksperimentiem
Ziņu lente
0