Pasaulē

Eiropā izdomāta iespēja apiet pret "Ziemeļu straumi 2" vērstos ierobežojumus

© Sputnik / Илья ПиталевСтроительство газопровода "Северный поток-2" в Ленинградской области
Строительство газопровода Северный поток-2 в Ленинградской области - Sputnik Latvija, 1920, 12.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Analītiķis ir pārliecināts, ka par cauruļvada "Ziemeļu straume 2" īpašniekiem var kļūt ES kompāniju konglomerāts.
RĪGA, 12. oktobris — Sputnik. Par gāzesvada "Ziemeļu straume 2" īpašniekiem varētu kļūt cauruļvada partneri Eiropā, lai tas varētu strādāt saskaņā ar Eiropas Savienības Gāzes direktīvu, sarunā ar "Polskie Radio" paziņoja portāla Energetyka24.com eksperts Daniels Čiževskis, vēsta RIA Novosti.
Analītiķa ieskatā, finansējums, ko projektam nodrošina kompānijas Royal Dutch Shell, OMV, Engie, Uniper un Wintershall, var dāvāt zināmas manevra iespējas.
Труба газопровода - Sputnik Latvija, 1920, 24.09.2021
Pasaulē
Poļu kompānija piedalīsies "Ziemeļu straumes 2" operatora sertifikācijas procesā
"Galu galā par "Ziemeļu straumes 2" īpašnieku var kļūt ES kompāniju konglomerāts, kuras jau piedalās projektā, un tādā gadījumā viss notiks atbilstoši Gāzes direktīvai," pauda viedokli Čiževskis.
Pie tam Polijas radiostacijas sarunbiedrs uzsvēra, ka tas būtu galējais scenārijs.
""Gazprom" vēl cer, ka pēdējā instance – Vācijas Konstitucionālā tiesa Karlsruē – nolems neattiecināt ES likumdošanu uz "Ziemeļu straumi 2"," piezīmēja analītiķis.
Tāpat Čiževskis atgādināja, ka Krievijas gāzesvada projekta pretiniekiem tagad diezin vai izdosies traucēt cauruļvada darbības sākumu.
Ogles Ustjlugas ostā - Sputnik Latvija, 1920, 09.10.2021
Viedoklis
Ogles silda kabatu. Kāpēc Eiropai tik dārgi izmaksā degviela no Krievijas
Septembrī "Gazprom" paziņoja, ka gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbi ir noslēgti. Jūnijā sākās darbs pie gāzesvada operatora sertifikācijas. Koncerna vadītājs Aleksejs Millers informēja, ka plānots sākt gāzes piegādes jau šajā apkures sezonā un līdz gada beigām eksportēt pa to aptuveni 5,6 miljardus kubikmetrus gāzes.
Ziņu lente
0