Politika

Rīga gaida ASV valsts sekretāru: vai Blinkens atbrauks

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаги Латвии и США
Флаги Латвии и США - Sputnik Latvija, 1920, 11.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails informēja, ka ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens apmeklēs Rīgu; kāds ir vizītes mērķis un ko apspriedīs tikšanos laikā.
RĪGA, 11. oktobris - Sputnik. Novembrī ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens atbrauks uz Rīgu, lai piedalītos NATO ārlietu ministru sanāksmē, raksta grani.lv, atsaucoties uz ASV vēstnieku Latvijā Džonu Kārvailu.
Tiek atzīmēts, ka sanāksmes laikā tiks pieņemti dažādi lēmumi, bet tie noteikti neskars militārus jautājumus, jo tas nav ārlietu ministru kompetencē.
Президент США Джо Байден во время встречи с президентом РФ Владимиром Путиным в Женеве - Sputnik Latvija, 1920, 18.09.2021
Viedoklis
Lai nesāktu karu: ASV prezidentam atņemta kodolpoga
Kārvails atzīmēja, ka šie lēmumi skars drošību un sadarbību.
"Un mēs patiešām gaidām Rīgā ierodamies ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu. Pagājis ilgs laiks, kopš ASV valsts sekretārs ir viesojies šeit," sacīja vēstnieks.
Iepriekš ziņots par ASV prezidenta Džona Baidena iespējamo vizīti Latvijā. Kā toreiz atzīmēja ASV vēstnieks Latvijā, ASV un Latvija ir ļoti labi draugi, kuru attiecības jaunā prezidenta Džo Baidena administrācija tikai stiprinās.
Ziņu lente
0